Ezeket érdemes a kertbe beszerezni, ha minden egyes nap a nyaralás élményére vágyunk

A kertes házak egyik legnagyobb előnye, hogy a nyári hónapok során akár minden egyes nap kitelepülhetünk a szabadba, és kipihenve a nap fáradalmait, feltöltődhetünk – akárcsak egy nyaralás alkalmával. Ám ahhoz, hogy valóban ki tudjuk használni a kertünk adta lehetőségeket, érdemes olyan bútorokat és kiegészítőket beszerezni, amelyek nemcsak a kényelmet biztosítják a kerti időtöltések alkalmával, hanem kellően strapabíróak is ahhoz, hogy hosszú időn keresztül kiszolgáljanak minket.

2023. május 31., 15:44

Szerző:

Cikkünkben bemutatunk néhány fontos szempontot, amelyek segítenek kiválasztani a tökéletes kerti bútorokat és tartozékokat.

Milyen anyagból legyen a kerti bútor?

Egy kerti bútor esetében az anyagválasztás nem pusztán esztétikai kérdés. Mivel a szabadban a bútorok ki vannak téve az időjárás viszontagságainak – például az erős napsütésnek vagy a csapadéknak –, fontos, hogy olyan anyagot válasszunk, amely kellőképpen ellenálló, valamint könnyen tisztítható.

Esztétikusságuknak, illetve tartósságuknak köszönhetően nagy népszerűségnek örvendenek a kerti bútorok között a rattanból készült darabok, illetve a rattan természetes megjelenését imitáló, szintetikus változatok, azaz a polyrattan bútorok. Utóbbiak előnye, hogy jobban ellenállnak az időjárási viszonyoknak, könnyű szerkezetüknek köszönhetően pedig egyszerűen áthelyezhetőek a kertben. Emellett sokféle stílusban és színben elérhetőek, így könnyen megtalálhatjuk az otthonunkhoz leginkább illő darabokat.

Ideális választást jelentenek továbbá az alumíniumból vagy acélból készült bútordarabok is, mivel ezek ellenállnak a rozsdának, illetve könnyen kezelhetőek. Ha azonban természetesebb megjelenést szeretnénk, érdemes megfontolni a fa bútorokat is. A tíkfa például ellenáll a nedvességnek és a rovarkároknak, így hosszú élettartammal rendelkezik. Az időjárásálló műanyag bútorok is praktikusak lehetnek, mivel könnyen tisztíthatóak és a nedvesség sem árt nekik.

Ezek a bútordarabok nem hiányozhatnak a kertünkből

Ahhoz, hogy kertünk valóban a nyaralóhelyként szolgáljon, érdemes olyan bútorokat beszerezni, amelyek kényelmet és funkcionalitást biztosítanak.

A kerti berendezés elmaradhatatlan eleme egy kényelmes és stílusos kerti étkezőgarnitúra, amely lehetővé teszi, hogy étkezéseinket és baráti összejöveteleinket a szabadban tarthassuk. A kényelmes párnákkal és puha ülésekkel ellátott kerti kanapék és székek szintén ideálisak a pihenésre és a kellemes beszélgetésekre. Ezen felül a napozóágyak és hinták is tökéletes választásnak bizonyulnak a pihenéshez, kikapcsolódáshoz. Egy kényelmes napozóágy lehetővé teszi, hogy a napsütésben relaxáljunk és élvezzük a friss levegőt, míg egy hinta vidám és kellemes légkört teremthet a kertben.

A kerti tárolóeszközök elengedhetetlenek, hogy rendezetten tarthassuk a kertünket. Lehetnek ezek kerti ládák, polcok vagy akár fiókos tárolók, amelyekbe eltehetjük a kerti eszközöket, párnákat, játékokat vagy bármilyen egyéb kerti kelléket. Ez segít megőrizni a kert tisztaságát és rendjét, valamint megkönnyíti a kerti munkákat.

A megfelelő megvilágítás és árnyékolás is fontos a kertünkben. Felszerelhetünk kerti lámpákat, amelyek esténként kellemes hangulatot teremtenek, és lehetővé teszik, hogy tovább élvezhessük a kertet sötétedés után is. Ezenkívül, ne feledkezzünk meg a napernyőkről sem, amelyek árnyékot nyújtanak a forró nyári napokon, így kellemes pihenést szavatolnak, és védelmet biztosítanak a nap káros sugaraitól!

Hogyan óvjuk kerti bútorainkat?

Ahhoz, hogy kerti bútoraink valóban hosszú időn keresztül kiszolgáljanak minket, érdemes gondoskodni a megfelelő karbantartásukról. Az időjárási viszonyoknak kitett bútorokat érdemes rendszeresen tisztítani és védeni. Használjunk speciális tisztítószereket, amelyek kíméletesek az anyagokhoz, és rendszeresen mossuk le a bútorokat! A fa bútorokat érdemes kezelni speciális olajjal vagy lakkal, hogy megőrizzék szépségüket és ellenálljanak a nedvességnek. Ha van rá lehetőségünk, télen célszerű fedéllel vagy tárolóhellyel védeni a bútorokat, hogy ne sérüljenek meg a hideg és a nedvesség hatására.

A jól megválasztott kerti bútorok és kiegészítők tehát fontos szerepet játszanak abban, hogy a nyári hónapokban ki tudjuk bővíteni életterünket, és a szabadban töltődhessünk fel a mindennapok fáradalmai után, így lehetővé téve, hogy a kertünk valóban olyan hely legyen, ahol otthon érezzük magunkat a nyaralás élményével.

(x)

A vállalkozások, cég sikerének egyik alapja, hogy megfelelő munkaerőt találjon, és persze meg is tartsa a dolgozóit. Manapság azonban nem sok cégnél tapasztalható munkaerőhiány, vagy épp olyan dinamikus fejlődés, amely több munkatárs felvételét indokolja. Megfelelő munkaerőt találni azonban nem egyszerű feladat, és többféle módszer is van már rá. Az egyik természetesen az, ha egy megüresedett pozícióra a cégen belül keresünk valakit, aki már ismeri a céget, és kellő tapasztalattal rendelkezik. Ettől még persze az ő pozíciója megüresedik, tehát mindenképp szükség lesz új emberre.