Eljött az apokalipszis a fűszerek szerelmeseinek: a világot sriracha szószhiány fenyegeti

Nem a csípősség miatt könnyeznek a chilirajongók: ideiglenes leáll a világ legismertebb csípősszószgyára. 

2022. június 10., 09:56

Szerző:

Az Egyesült Államok egyik legkedveltebb fűszerének gyártója, a Huy Fong Foods Inc. kénytelen volt felfüggeszteni ikonikus fűszeres szószainak - a Sriracha, a Chili Garlic és a Sambal Oelek - gyártását a chilipaprika hiánya miatt.

„Sajnos megerősíthetjük, hogy példátlan hiány van a termékeinkből”

– áll a vállalat közleményében.

„Továbbra is igyekszünk megoldani ezt a problémát, amelyet több, egymást követő spirálos esemény okozott, köztük a tavaszi chiliszüretből származó váratlan terméskiesés. Reméljük, hogy az őszi szezon eredményes lesz, és köszönjük vásárlóinknak a türelmüket és folyamatos támogatásukat ebben a nehéz időszakban”.

A chili-fanok nem vették félvállról a hírt a közösségi médiában, egyesek az „év legrosszabb híreiről” és a „napok végéről” panaszkodtak. Mások azt mondták, hogy a Huy Fong szószait nagy tételben tervezik megvásárolni arra az esetre, ha a polcok kiürülnének – írt a HVG.

A szélsőséges időjárás, a világjárvány okozta ellátási láncok elakadása és Oroszország ukrajnai inváziója mind-mind megtették a magukét az élelmiszertermelésben idén. A Sriracha csak a legújabb tétel a világszerte hiánycikknek számító élelmiszerek egyre növekvő listáján, amelyen a csirke, a popcorn, a szalámi és a sült krumpli is szerepel.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Shutterstock)