Videó: 50 kilós harcsát fogtak a magyarok Olaszországban, 45 percig fárasztották

A Pó-folyó mentén, 45 percen keresztül fárasztották. 

2021. október 1., 13:30

Szerző:

Olaszországba igyekezett három pergető horgász, de volt még egy szabad helyük, így szóltak egy barátjuknak, Szabó Zoltánnak, aki kapva kapott az alkalmon, és már kezdett is csomagolni. „Az ismerősömék most mentek másodszorra, én pedig még nem voltam, így gondoltam magamban, mi baj lehet, és csatlakoztam hozzájuk. Velence mellé mentünk, a Pó-folyó egyik mellékcsatornájára” – mesélte a Pecaverzumnak Zoli. 

Négy napot töltöttünk kint, és sikerült is több harcsát fognunk. Aztán szeptember 26-án, vasárnap 13 óra körül megérkezett a túra királya – folytatta Zoli. „Olyan 10 kiló körülire készültünk, már csak a felszerelésünk miatt is, erre jött ez a vaddisznó. Nem messze volt egy romos híd, onnan háromszor visszahúztam, még a dobra is rá kellett fognom. Amikor a hídtól sikerült visszahozni, akkor meg elindult a másik irányba, egy bokros területre. Szerencsére, onnan is sikerült kiszedni, és amikor feljött, már láttuk, hogy kezd fáradni.”- tette hozzá. 

Először a hal súlyát 30 körüli kilogrammra tippelték, majd a mérlegelés során derült ki, hogy 50 kilós harcsát fogtak. 

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Milos Prelevic / Unsplash)

A lézeres távolságmérő egy nagyon hasznos kis műszer, amellyel gombnyomásra mérhetünk nagyobb távolságokat is. Ez az eszköz nagyban megkönnyíti a mérési folyamatokat azok számára, akiknek munkakörükhöz tartozik a távolság- és felületmérés. Azonban nem csak a szakemberek veszik hasznát, hanem a magánemberek is, a hétköznapi mérések, esetleg felújítások alkalmával.