5 érdekes módszer, ami segít, hogy egészséges maradjon a bőrünk

A tökéletes, egészségesen ragyogó bőrt nem egyszerű elérni – és épp emiatt vágyódnak utána annyian. Van néhány alapvető szabály, amit be kell tartanunk, ha mi is ez után áhítozunk, ezek mellett pedig bevethetünk olyan furcsának tűnő módszereket is, amelyekről elsőre nem is gondolnánk, hogy működnek. Nézzünk is erre néhány konkrét – és egyben meglepő – példát!

2023. május 4., 11:50

Szerző:

Az egészséges bőr alappillérei

Mielőtt rátérnénk a különös bőrápolási tippekre, érdemes tisztában lennünk az egészséges bőr alapjaival. Ehhez először is ismernünk kell a bőrtípusunkat, hogy annak megfelelő bőrápolási rutint alakíthassunk ki – ennek meghatározásában segíthet egy jó kozmetikus. Általánosan arra figyeljünk, hogy ne használjunk túl sok terméket vagy illatanyagokat tartalmazó kozmetikumokat, ezek ugyanis irritálhatják a bőrt. Emellett kiemelten fontos még az UV-védelem: mindennap használjunk fényvédő krémet, igen, még télen is!

Ami a belső törődést illeti, igyunk meg napi szinten legalább 2,5-3 liter vizet, és figyeljünk oda a vitaminpótlásra is! Ez utóbbiban egy kiegyensúlyozott étrend lehet a segítségünkre, amelyben kiemelt helyet kell kapnia a C-, valamint a D-vitaminnak, de a szépségvitaminként ismert A-vitamint se mellőzzük! Az alvási szokásainkat is vizsgáljuk meg: aludjunk minden este legalább 7-9 órát, nagyjából ugyanabban az idősávban! A bőr rugalmasságát és a sejtjeink megújulását pedig azzal is segíthetjük, ha rendszeresen sportolunk. Edzés előtt viszont figyeljünk arra, hogy ne legyen rajtunk smink, és viseljünk napvédőkrémet!

5 érdekes módszer, amit érdemes bevetni

Ha az alapok már megvannak, kísérletezhetünk az alábbi módszerekkel a bőrünk tökéletesítése érdekében.

Csiganyálkrém

Nem érdemes tőle ódzkodni, mert a csiganyálkrém valódi csodaszernek számít! Amellett, hogy táplál és hidratál, képes számos káros folyamatot megállítani, például a bőröregedést és a napfény miatt kialakult pigmentfoltokat. Emellett az olyan kondíciókon is segít, mint a pattanásos bőr vagy a rosacea!

Kókuszolaj

A bőrtisztítás első lépése mindig a sminklemosás – amennyiben használunk dekorkozmetikumokat. Kevesen tudják, de erre tökéletes a kókuszolaj is, ami kíméletesen távolítja el a szennyeződéseket és a sminkmaradványokat is, így a bőrünk újra lélegezhet!

Jógarutin

A stressz és a lelassult vérkeringés petyhüdt, száraz bőrt eredményezhet, amit könnyen elkerülhetünk egy egyszerű, tízperces jógarutinnal! Válasszunk olyan pózokat, amelyek segítenek, hogy az arcbőrünkben is beinduljon a vérkeringés, ilyen például a lefelé néző kutya vagy a napüdvözlet-póz.

Kávézacc

A kávézacc remek természetes test- és bőrradír. A koffein egészségesebb és feszesebb bőrt kölcsönöz, egyesek pedig a cellulit kezelésére is használják. Alkalmazzuk bátran heti 2-3 alkalommal a ragyogóbb bőrért!

Egy szelet burgonya

Ha az arcunkon aknékból származó sebhelyek, foltok éktelenkednek, az egyszerű krumpli lehet a megoldás! Ebben ugyanis olyan enzimek vannak, amelyek elősegítik a sebgyógyulást, a hegek halványodását. Vágjunk egy szelet krumplit, dolgozzuk át vele az érintett területet, hogy a benne található nedvek bevonják azt! Hagyjuk hatni, majd mossuk le!

Érthető, hogy elsőre furának hangoznak ezek a tippek, hiszen sem a csiganyálkrém, sem pedig kókuszolaj nem az első termék, ami után nyúlnánk, ha arcápolásról van szó. A tapasztalatok azonban igenis azt bizonyítják, hogy ezek a meghökkentő csodaszerek is segíthetnek, ha adunk nekik egy esélyt!

(x)

Pusztán koplalással nem tudja hosszú távon megtartani a kívánt testsúlyt, ráadásul az egészségét kockáztatja, ha nem adja meg a szervezetének a megfelelő tápanyagot. Aggodalomra azonban semmi ok, az egészséges karcsúság igenis elérhető néhány egyszerű szabály betartásával.