Kitört az egérinvázió: íme a filléres trükk, amivel elűzheti őket

Az ősz folyamán a rágcsálók – többek között az egér is – búvóhelyet keresnek maguknak télre, amiből adódóan sok ingatlantulajdonos kénytelen megküzdeni a szőrös betolakodókkal. Vannak azonban remek módok arra, hogy a harc elkerülhető legyen.

2024. október 10., 14:12

Szerző:

Ha beköszönt az ősz, a különböző rágcsálók – többek közt az egér is – meleg búvóhelyek után kutatva az otthonaink felé veszik az irányt. Ám senki sem boldog, amikor a lakása küszöbén – rosszabb esetben a kamrájában vagy a nappaliban – meglátja a szőrös kártevőket. Ilyenkor az emberek többsége pánikba esik, és rögtön a legdrasztikusabb módszerhez folyamodik: rögtön az egérfogó, vagy a rágcsálóirtó ragasztó után kap, és így próbálja meg elintézni a hívatlan vendégeket. Holott erre nem lenne szükség, hiszen rengeteg olyan módszer van, amivel a szőrös betolakodók fejvesztve rohannak el otthonainkból. A következőkben erre mutatunk pár tippet! 

A legtutibb módszerek egér ellen

Az egyik ilyen csodaszer a borsmenta, ami bizonyítottan a rágcsálók egyik legnagyobb ellensége – írja cikkében a Mirror. A lap megjegyzi: a borsmenta alapú spray vagy olaj egyáltalán nem ártalmas az egerek és a patkányok számára, ám jellegzetes és erős illata messzire űzi őket az otthonunk közeléből. A Mirror ugyanakkor figyelmeztet: ha az olajra esik a választásunk, úgy helyezzük olyan helyre a tasakokat, ahol a rágcsálók felbukkanására nagy esély van. Azt azonban tartsuk szem előtt, hogy a borsmentás tasak a kihelyezését követően legfeljebb 30 napig marad hatékony, utána mindenképpen cseréljük azt.

A Mirror a cikkében az egér irtása kapcsán kiemelt egy másik technikát is. Eszerint jó megoldás lehet az is, ha fahéjolajba mártott vattacsomókat helyezünk ki a lakásunk különböző pontjaira, és pár naponta cserélgetjük azokat. Bár nem lesz olyan erős illatuk, mint az esszenciális olajoknak, az egerek távoltartására így is tökéletesen alkalmasak. 

Erre figyelj az egérbiztos otthon érdekében

S hogy mire figyeljünk mindenképp ebben az időszakban? Hogy otthonunk megbízhatóan rágcsálóbiztos-e. Ennek ellenőrzésére a legjobb, ha figyelünk a falakban éktelenkedő esetleges lyukakra, vagy éppen a padlónk repedéseire. Ezen felül az is rendkívül fontos, hogy soha ne hagyjunk morzsákat vagy épp kiszórt cukrot a konyhapulton, az ugyanis mágnesként vonzhatja az egereket

(Kiemelt képünk illusztráció. Forrás: Ralphs_Fotos / Pixabay)

A túltervezés és túlvásárlás miatt több tízezer forintunk landol a kukában. Mutatjuk, mi az a 15 bőségteremtő szabály, amivel gazdagíthatja saját magát.