Velencei karnevál a reciklálás jegyében

Az idei velencei karnevál a reciklálás jegyében zajlik. Az érdem a szelektív hulladékgyűjtéssel és szemétfeldolgozással foglalkozó Ecolamp konzorciumé, amely az idén számos kezdeményezéssel van jelen a hagyományos velencei forgatagban. Az amúgy is folyamatos veszélyben lévő Velence számára az egyik évente ismétlődő fenyegetés az a szeméthalmaz, ami a karneválok után marad. ()

2012. február 13., 11:37

Február 4 és 21 között Campo San Paolo kerületben látványos előadásokkal, interaktív játékokkal magyarázzák el a turistáknak és a járókelőknek a szemetek fenntartható kezelését, különös tekintettel a foszforeszkáló lampionok begyűjtésére és reciklálására.


Az Ecolamp felállította e célból a Fény és az Újrafelhasználás Színházát, amelyben bemutatják a környezetkárosítás nélküli világítás módszereit, a gyerekek számára is érhető eszközökkel. Az akciónak lesz két kabalafigurája, akik ügyesen beleolvadnak a karneváli maszkos parádékba: Voltonio és Bidonia oktató szándékkal járnak-kelnek velence utcáin a Lagunaváros megóvásának érdekében.

Forrás:

http://www.energiacentrum.com/