Új fizetési megoldásokat fejleszt egy magyar cég

Az innováció a csoportos beszedési megbízás végét jelentheti. 

2021. szeptember 18., 15:59

Szerző:

A HW Stúdió Számítástechnikai Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. szolgáltatók számára fejleszt új fizetési megoldásokat, írja a computerworld.hu. A cég 300 millió forintnyi innovációs pályázati támogatás segítségével kutatja a lehetőségeket. A projekt összesen 562,3 millió forintba kerül. Az állami hozzájárulást nem kell majd visszatérítenie. 

A cége a korábbiakhoz képest sokkal hatékonyabb és költségkímélőbb fizetési megoldás lehetőséget ígéri. A fejlesztés várhatóan a csoportos beszedést fogja megkönnyíteni úgy, hogy a számla befizetőinek is kedvezzen. A fejlesztő szerint a jelenlegi rendszer rugalmatlan felhasználói szempontból. Kiemelték, hogy a csoportos beszédes módosítása rendkívül körülményes is. 

A kecskeméti cég eddig egyéni vállalkozásoknak és kisebb vállalatok partner volt. Ügyfeleik között víziközmű-szolgáltatókat is találhatunk. A HW Stúdió Számítástechnikai Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. a tavalyi évet 900 milliós nettó árbevétellel zárta. A minisztérium azzal a kitétellel hirdette a pályázatot, hogy nyertesének egy szolgáltatás üzletileg hasznos terméket kell majd előállítania. 

(Kiemelt kép: : Faludi Imre / MTVA/Bizományosi)