UFO-k a tengerfenéken

Egy második korongszerű alakot is felfedezni vélt az a kutatócsoport, aki még 2011 nyarán akadt egy furcsa, azonosítatlan, hatalmas objektumra a Balti tenger fenekén.

2012. február 5., 12:43

Tavaly júniusban egy svéd kincsvadász-team Svédország és Finnország között kutatott roncsok után a Balti-tengerben, mikor a szonár egy meglehetősen különös objektum képét mutatta nekik. A felvételen egy kör alakú, körülbelül 60 méter átmérőjű tárgy látszik, melynek fotója hamar bejárta a médiát - írja a

stop.hu.

A CNN január 30-án arról számolt be, hogy a nyáron felfedezett, kicsivel több mint 80 méteres mélységben pihenő megmagyarázhatatlan objektum mellett egy másik, korong-alakú tágy is feltűnt, mely mintegy 200 méterre van a "Nagy Testvértől".

A nyári felfedezéskor sokan azt gondolták, hogy egy pórul járt UFO pihen a tengerben. Ezzel Peter Lindberg, a kutatócsapat vezetője is viccelődött, miszerint olybá tűnik, mintha a Star Warsból ismert Milleneum Falcon pihenne a hullámsírban. A kutatócsapat egyébként úgy gondolja, hogy a korongok túl nagyok ahhoz, hogy hajóroncsnak, vagy valami hajóról lepottyant tárgyként tekintsenek rájuk, de egyelőre mindenki csak találgat, mi lehet alattuk a mélyben.