Türelemjáték: Újra kapható lesz a Rubik-gömb

Jó hír azoknak, akik kedvelik a világhírű feltaláló logikai érzéket és kézügyességet próbára tevő játékait: közeleg a Mirror kocka bemutatója, és két hónap után újra kapható lesz a nagy sikerű Rubik-gömb is.

2009. szeptember 18., 09:49

Szeptember 19-én egész napos

Rubik show-trendeznek, ahol a Rubik kocka világbajnokságra utazó hazai csapat mutatja be az érdeklődőknek az új játékot, a Mirror kockát.

A Rubik tükörkocka felépítése megegyezik a Rubik 3x3x3-as kockáéval, de nem kis kockákból, hanem különböző méretű blokkokból áll.

A kocka elforgatásakor a kocka alakja minden forgatásnál változik. A 26 kis blokkot fel és le, jobbra és balra szabadon lehet mozgatni. Feladat a kockaforma kirakása.

Rubik, újratöltve

Az idei Rubik kocka VB-t Düsseldorfban rendezik október 9 és 11 között. Ugyancsak októberben, a hónap végén érkezik újabb szállítmány a magyar kereskedőkhöz a rendkívül népszerű új játékból, a Rubik-gömbből - tudtuk meg Kovács Jánostól, a Rubik Stúdió ügyvezetőjétől.

A nürnbergi nemzetközi játékvásáron bemutatott Rubik 360 iránt hatalmas érdeklődés. Itthon júliusban kezdték forgalmazni, a készletek két hét alatt kiapadtak. Külföldön is szétkapkodták, az ügyvezető szerint talán Olaszországban kapható még néhány boltban.

Türelem és kézügyesség

A világhírű feltaláló gömb alakú ügyességi játékát három, átlátszó műanyagból készült gömbhéj alkotja, amelyben színes golyók találhatók. Ezeket a golyókat kell a belső gömbből a héjakon található lyukakon át a külső gömbhéjon lévő mélyedésekbe eljuttatni.

Abban különbözik az eddigi Rubik játékoktól, hogy míg azok mind forgatós-logikai játékok voltak, ez inkább kézügyességet és türelmet igényel.

Kovács János ügyvezető szerint 4000-5000 Ft közötti áron lesz kapható itthon a Rubik-gömb. Hogy lesz-e olyan népszerű, mint a Rubik-kocka, még kérdés. A feltaláló ma is keresett játékából eddig több mint 360 millió darabot adtak el.

A Rubik 360:

Videó a Mirror kockáról: