Több millióan láttak már UFO-t

Az amerikaiak 36 százaléka, mintegy nyolcvanmillió ember vallja, hogy léteznek földönkívüliek, a népesség tíz százaléka pedig úgy véli, látott is idegen űrhajót.

2012. július 2., 06:01

A National Geographic Channel felmérése alapján az Egyesült Államok lakosságának 36 százaléka hisz a földönkívüliekben, 48 százaléka bizonytalan a kérdésben, 17 százalékuk pedig teljesen szkeptikus. A hívők 79 százaléka úgy véli, hogy a Fehér Háznak vannak is információik az idegenekről, csak nem kötik a publikum orrára. A felmérésben részt vevők ötvenöt százaléka meg van győződve arról, hogy működik egy olyan, a Men in Black mozikból megismert titkos társaság, mely az UFO-észlelések eltussolásáért felel - írja a

stop.hu.

Arra a kérdésre, miszerint mint csinálnának, ha E.T. kopogtatna az ajtón, a válaszadók mindössze két százaléka válaszolta azt, hogy kárt tenne bennük. Tizenhárom százalékuk bezárná az ajtót, tizenöt százalékuk menekülne, huszonkét százalékuk pedig barátkozni próbálna velük.

A megkérdezettek 65 százaléka nyilatkozott úgy, hogy egy idegen invázió esetén Barack Obama elnök jobban helytállna, mint ellenfele, Mitt Romney, 21 százalékuk Hulkot, 12 százalékuk Batmant, nyolc százalékuk pedig Pókembert hívná a bajban.