Hamarosan egy gombnyomással lehet újraindítani a TikTok algoritmusát

Új funkciót vezet be a TikTok arra az esetre, ha az algoritmusnak mégsem sikerül olyan jól kiismernie, vagy megváltozik az érdeklődési körünk.

2023. március 20., 11:02

Szerző:

Az algoritmus a korábban megtekintett tartalmak és egyéb tevékenységek alapján a felhasználók érdeklődési körét megállapítva ajánl fel további tartalmakat – írja a BGR. Előfordulhat azonban, hogy valakinek megváltozik az érdeklődése, ám ezt az algoritmus nem tudja lekövetni. Eddig egy új fiók létrehozása volt a legkézenfekvőbb megoldás, mostantól azonban elég lesz egy gombnyomás, hogy újra alaphelyzetbe álljon az algoritmus. A TikTok azt ígéri, hogy ez tényleg kiváltja az új fiók létrehozásának szükségességét.

Az új funkció a következő hetekben jelenik meg minden felhasználónál, így érdemes figyelni, hogy a frissítésekkel együtt megjelenik-e a gomb. Az alkalmazás nem csak az új funkciói miatt jelent meg a sajtóban az elmúlt időszakban. Adatvédelmi okokból már megtiltották a használatát az Európai Parlamentben és Bizottságban is, de számos más országoban is tilos a hivatali telefonokon. Az Egyesült Államokban az alkalmazás teljes betiltását fontolgatják.

(Kiemelt képünk: A 2021. január 21-én készült archív felvételen egy tinédzser a Tik Tok kínai közösségi hálózat logójával ellátott okostelefont mutat a nyugat-franciaországi Nantes-ban. Fotó: LOIC VENANCE / AFP)