Hamarosan egy gombnyomással lehet újraindítani a TikTok algoritmusát

Új funkciót vezet be a TikTok arra az esetre, ha az algoritmusnak mégsem sikerül olyan jól kiismernie, vagy megváltozik az érdeklődési körünk.

2023. március 20., 11:02

Szerző:

Az algoritmus a korábban megtekintett tartalmak és egyéb tevékenységek alapján a felhasználók érdeklődési körét megállapítva ajánl fel további tartalmakat – írja a BGR. Előfordulhat azonban, hogy valakinek megváltozik az érdeklődése, ám ezt az algoritmus nem tudja lekövetni. Eddig egy új fiók létrehozása volt a legkézenfekvőbb megoldás, mostantól azonban elég lesz egy gombnyomás, hogy újra alaphelyzetbe álljon az algoritmus. A TikTok azt ígéri, hogy ez tényleg kiváltja az új fiók létrehozásának szükségességét.

Az új funkció a következő hetekben jelenik meg minden felhasználónál, így érdemes figyelni, hogy a frissítésekkel együtt megjelenik-e a gomb. Az alkalmazás nem csak az új funkciói miatt jelent meg a sajtóban az elmúlt időszakban. Adatvédelmi okokból már megtiltották a használatát az Európai Parlamentben és Bizottságban is, de számos más országoban is tilos a hivatali telefonokon. Az Egyesült Államokban az alkalmazás teljes betiltását fontolgatják.

(Kiemelt képünk: A 2021. január 21-én készült archív felvételen egy tinédzser a Tik Tok kínai közösségi hálózat logójával ellátott okostelefont mutat a nyugat-franciaországi Nantes-ban. Fotó: LOIC VENANCE / AFP)

Egészségügyi előrejelzések szerint júniusban tetőzik Kínában a Covid második hulláma, amely hetente akár 65 millió embert is megfertőzhet. Az újabb pandémia-hullámba már a vírus új XBB-változatai is beleszólnak, mióta tavaly év végén Kína úgy döntött: eltörli a világon egyedülálló zéró Covid-politikáját.

 

Fecskeles címmel indít újabb lakossági madárszámlálási akciót a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME), amely a TermészetLesen program következő állomása.

Az Ötöslottó nyerőszámok már több mint 65 éve tartják izgalomban a magyar lottózókat, akik türelmetlenül várják minden hetén, hogy kiderüljön, végre megütötték a főnyereményt. Nemrég két szerencsésnek is sikerült mind az öt nyerőszámot eltalálnia, és az évek során már többen is voltak így. A nyerés természetesen a szerencsén múlik, ám vannak olyan megszállott lottózók, akik a szisztémájuk kialakításához a statisztikai adatokat is figyelik. Persze nincs rá garancia, hogy ők aztán nyernek is, de érdekes kérdés, hogy mi mindent tudhatunk meg a statisztikák alapján.

Svájci tudósok által kifejlesztett elektronikus agyi implantátumok segítségével ma már újra jár egy lebénult férfi: a hollandiai Gert-Jan Oskam egy tizenkét évvel korábbi biciklibaleset óta mozgásképtelen volt – számolt be a BBC brit műsorszolgáltató honlapján szerdán.