Rovarokból készült olajon nevelt csirkék húsát kezdi árulni az Auchan

2020. június 17., 14:15

Szerző:

Észak-franciaországi üzleteiben az Auchan mától elkezdi árulni azokat a csirkehústermékeket, amelyek olyan tartásból származnak, ahol a takarmányba nem növényi, hanem rovarokból kinyert olajat kevertek – írja a Yahoo Finance nyomán a G7.

Az Auchannal együttműködő francia biotechnológiai cég, a rovarolajat előállító InnovaFeed azt állítja, hogy az eljárás környezeti terhelése 80 százalékkal kisebb, mint ha növényi eredetű olajat kellene a takarmányba adagolni.

 

 

Az olaj forrása általában légylárva, amit a baromfik mellett például a sertések is szívesen fogyasztanak.

Az Auchan egyszer már próbálkozott hasonlóval, 2018 végén rovarolajjal nevelt pisztrángokat vett fel a kínálatába – írták.

A magyar gasztronómia ennél persze már előrébb tart:

 

 

Számos akció- és katasztrófafilm tette már központi témává az áramellátás megszűnését. Könnyű belátni, hogy mindennapi életünk szinte minden mozzanata valamilyen módon az áramhoz kapcsolódik. Eszközeink működése, ételeink frissessége, otthonunk melege – ezekhez is áramra van szükség. A villamos energia fizikai tulajdonságai, illetve a villamosenergia-hálózat működése miatt ezért folyamatos felügyeletre van szükség, hogy ne maradjunk áram nélkül.