Plágiumvád

Gyurcsány Ferenc közölte: mindenkit följelent, aki plágiummal vádolja őt. „Most sem fogok elfutni. Nem fogok eltűnni, és politikai értelemben nem fogok meghalni. Valakik ebben az ügyben mocskos játékot játszanak” – nyilatkozta.

2012. május 9., 10:39

NaEzAz: Szerintem az eredeti szakdolgozat már a Fidesznél van, és semmi gond nincs vele, de amíg nincs meg, addig ezt nem lehet bizonyítani. Ha nem így lenne, akkor nem indították volna el a lejárató kampányt, hiszen bármikor belebukhatnának. Ha meg az eredetivel gond lenne, akkor arra alapozva kampányolnának. Ha Gyurcsány megtalálná is a saját példányát, rögtön folytatódna a gyanúsítgatás, hogy az nem is az, hanem most készült. Végül jöhet a bizonyíthatatlan, ezért védhetetlen: nem is ő készítette! Elkeserítő, hogy a bevallott karaktergyilkosság ismeretében a baloldal nagy része is készségesen szajkózza a „Gyurcsány rossz ember”-verziót!

sajla48: Két lehetőség van: a jobboldal csúnyán lepkézett, és Gyurcsány győztesen, megerősödve kerül ki a buliból! Vagy még csuklóztatják kicsit, majd előszedik az eredetit is. Gyanítom, hogy lesz még részünk egy-két meglepetésben.

valakiaki: Az Orbán-kormány semmit nem tud felmutatni, így aztán muszáj folyamatosan a múltra mutogatnia (ami mellesleg sokszorta jobb volt, mint a mai helyzet), és folytatni a stigmatizálást. Elég szánalmas, hogy Orbán csak Gyurcsányhoz képest tudja meghatározni magát és a politikáját.

Tükör: Schmitt ügye kapcsán a ballibek is nagyon élvezték, éltették a cirkuszt! Még az a gerinctelen Skiccpali is vállalta a felelősséget! Mi lesz, kedves erkölcscsőszök? Vállalja Gyurcsány a felelősséget? Vagy megmagyarázza – ti meg elhiszitek –, mint őszödi beszéde kapcsán tette!

szpeter: Abban van igaza Gyurcsány Ferencnek, hogy nem az ártatlanságát kell bizonyítania (hisz nincs meg a bizonyíték, a szakdolgozat), hanem a vádakat kellene hitelt érdemlő módon, bizonyítékokkal alátámasztani. Véleményem szerint enélkül nem vethető össze az ügy a Schmitt-féle csalással: ez csak a nagyközönség szájába adott gumicsont. A cél, hogy a nagyérdemű és a holdudvar ezt rágja, ne pedig azt a havonta tízmilliárdokban mérhető károkozást, amit dicső nagy vezérünk szabadságharcos ostobaságával okozott.

joey79: Szerintem Orbán nem azért gyilkolássza Gyurcsányt már jó ideje, mert potenciális politikai ellenfelet lát benne (most nem is az). Kizárólag a saját kicsinyes bosszúvágya miatt. Képtelen túllépni azon, hogy porig alázta őt a közgázon. Mostantól pedig sorra kerül mindenki, aki kritizálni merészeli őt. Mint most Ángyán.

sss: Karaktergyilkolászásban Gyurcsány meg a ballib sajtó sem megy a szomszédba ötletekért, hiszen a Schmitt Pált a helyesírási hibáiért meg a plagizálásáért ért támadások szintén ebbe a kategóriába tartoztak. Schmitt személyén keresztül persze a Fidesz volt a célpont. De Gyurcsánynak nem kiabálnia, fenyegetőznie kellene, hanem bizonyítania, hogy írt szakdolgozatot, és nem plagizált. Persze – mivel valószínűleg csak lemásolta a sógorának a dolgozatát – ez nem fog soha megtörténni. Itt is hazudott, mint mindenben eddig. De csak két százalék hisz már neki. Ennyi...

DONJ: Gyurcsány elkövette élete nagy hibáját, hogy Őszöd után nem távozott. Nem azért, mert nem volt igaza, hanem mert a baloldal céltáblává vált. Most egy, a parlamentbe való bejutással kacérkodó kis párt első embere, s valószínűleg soha nem lesz újból miniszterelnök. Miért csinálja? Nem tudom, csak találgatok. Ha naiv lennék, írhatnám, a hazáért érzett aggódás motiválja. Ennyire azért nem vagyok naiv. Amit ő és családja átélt, az minimum „vért” kíván. A boldog időkben megvívott volna Orbánnal, most viszont a mérhetetlen düh viszi. Addig marad harcban, amíg minden ki nem derül az Orbán-klánról. Miért nem támadják Mesterházyt? Nem ellenfél? Olyanokat mondott május 1-jén, hogy felakadt a szemem. Miért nem támadják az LMP prominenseit? Mert Orbán szeme előtt az lebeg: Gyurcsányt kiterítve vagy életfogytiglan börtönben akarja látni. Mi itt vitatkozgatunk, s közben észre sem vesszük: ezek új adókkal sanyargatnak, a duplájába kerül a gyógyszerünk, két éve szinte semmi nem épül, százmilliárdok úsznak el. Hát tényleg ezt érdemeljük? Tételezzük fel: Gyurcsányra így vagy úgy, rábizonyítják a plágiumot, és visszavonul. Akkor több lesz az orvos, és magasabbak a fizetések? Javul a közlekedés és az oktatás? Hülyítenek minket, mi meg ugrunk: ha már jövőképünk nem lehet, legalább egymást verjük. Hát akkor: hajrá, magyarok!

barragon: A Fidesz sokkal összetettebb politikai célokat is követ. A táboron belüli törésvonalakat eltitkolni és semlegesíteni, mert a „fő ellenséggel” való leszámolás nagy összetartó erő. Aktivizálni lehet mindenkit és minden eszközt. Ráadásul így gyengíteni lehet a demokratikus erők közötti összefogás lehetőségét, különösen a Demokratikus Koalíció társadalmi elismertségének esélyeit. Ha a DK frakcióalakításának megakadályozása érdekében nem riadtak viszsza a demokratikus normáktól idegen eszközöktől, akkor most sem lehetnek illúzióink. Ezek bármire képesek, ha a hatalom elvesztésének veszélyét érzik.

caretta: Az egész demokratikus oldal becsülete tényleg Gyurcsány dolgozatán múlik? Vagyis vessük ki őt magunkból? A ballib oldal engedje el a kezét, bélyegezze meg, mert különben annyi? És ha visszavonul? Akkor jobb lesz? Akkor a Fidesz kevésbé fogja lebontani a demokráciát, kevésbé fog százmilliárdokat szétosztogatni a haverok közt? Vagy ez mindegy? A fontos az, hogy a baloldal tiszta maradjon, kivetve magából mindenkit, akire csak a gyanú árnyéka is vetül akármilyen ügyben? És ha ezt az egész ügyet csak kreálták? Ha csak átverik vele a demokratikus oldalt? Ha a baloldal minden tapasztalata ellenére Gyurcsányt kiálltja ki bűnösnek, meg is érdemli, hogy még jelentéktelenebbé váljon. Az ország pedig megérdemli a Fideszt életfogytig. Vagy amíg tart a pénz...