Pedálozz, hamarabb szabadulsz

Börtönben végezted? Akkor pedálozz! Brazíliában ez nemcsak szólás-mondás, de a valóságban is ez történik az északi hegyek között fekvő San Paolo város, Santa Rita do Sapucai börtönében. ()

2012. szeptember 7., 06:02

Az ötlet egy bírótól származik és azt a büntetési intézet igazgatója, valamint a rabok is azonnal elfogadták. Mint arról az Euronews beszámolt, minden három nap pedálozás után a büntetés ideje egy nappal csökken.

De miért kellene a raboknak, a felfegyverzett őrök ellenőrzése alatt kerékpározni? Azért, hogy energiát termeljenek, azt akkumulátorokba raktározzák el, majd esténként megvilágítják vele a Santa Rita do Sapucai folyó mentén kiépített sétányt, amely mostanáig sötétségbe borult és a lakosok is elhagyták.

A büntetés csökkentésén kívül „a rabok formában tartják magukat, és nem híznak el” mondta a börtön igazgatója. És mit gondolnak a bebörtönzöttek? Jobban érzem magam azzal, hogy a pedálozással energiát termelek, és hasznosnak is érezzük magunkat a társadalom számára – mondta az egyik rab, akit öt évre ítéltek el egy pékség kirablása miatt.

Forrás:

energiacentrum