Óriási szemgolyót vetett ki a víz

Korábban is előfordult már, hogy valamilyen tengeri állat maradványát sodorta ki a hullámverés, ám egy kislabda méretű szemet még sose dobott partra a tenger. A szakemberek így most azt tanulmányozzák, hogy miféle állattól származhat az az óriási kék szem, amit egy férfi talált szerdán a Pompano Beach-en – írja a Foxnews.

2012. október 13., 15:33

A megtaláló azt mondta, hogy az óriási szem messziről kirítt a cigarettacsikkek és a tengerifű közül, amit általában a dagályzónában a parton találni. "Nagyon friss volt, vérzett is, amikor betettem a szatyorba – mondta, aki ezután hívta a rendőrséget, akik jég közé tették a szemet, hogy azt Floridai Hal- és Vadbiológiai Kutatóintézetben megvizsgálhassák. Az intézet szóvivője elmondta: a szem nyilvánvalóan valami tengeri állattól származik, elképzelhető, hogy egy óriás tintahal, egy bálna, vagy egy különösen nagy méretű hal szeme, írja az

Index.

Charles Messing, az Új Skóciai Egyetem oceanográfiai központjából a hír alapján előbb tintahalra tippelt, azonban a kép alapján úgy gondolja, hogy a legvalószínűbb, hogy egy kardhal szeméről van szó.

Hasonlóan látja Heather Bracken-Grissom asszisztens biológus a Miami Egyetemről, aki szerint vagy tintahalé vagy kardhalé a szem. A szakember elmondta, hogy a kollégáit lázba hozta az internetre feltöltött kép az óriás szemről és azóta is azt vitatják, hogy milyen lényé lehetett.

A mélytengerben élő óriás tintahal szeme nagyon hasonlít a képen lévő szemre, kékes és a pupilla alakja is megegyezik, továbbá könnyen eltávolítható a testtől.