Nyugdíjszámítás

Schmuck Andor mindenfelé hangoztatja, hogy Bokros Lajos 1998-ban havi tízezer forint egészségügyi járulékot akart kivetni a nyugdíjasokra.

2014. október 19., 12:30

Azt szokták mondani, a nyolcvanévesek arra nem emlékeznek, hogy mit reggeliztek, de arra igen, hogy mi történt tizenhat évvel korábban. Nos, én csak arra emlékszem, hogy 1998-ban Bokros már rég nem volt miniszter.

Negatívumokat nehéz bizonyítani, de abból kiindulva, hogy feleségem – aki az átlagnál magasabb nyugdíjú – akkor 36 ezer forint nyugdíjat kapott, még egy Matolcsy sem annyira eszetlen, nem hogy egy Bokros, hogy a havi nyugdíj több mint egyharmadát elvonja.

Mellékesen: a nyugdíjasok a Horn-kormány utolsó nyugdíjemelésekor 19 százalékos emelést kaptak.

(Név és cím a szerkesztőségben)

Tényleg meghosszabbítható az élet a biohacking segítségével, vagy ez csak egy hangzatos áltudomány? Mikor özönlik el Magyarország utcáit a kiborgok és a transzhumánok? Már elérhetők az MVM Future Talks tudományos sorozat nagyköveteinek dokumentumfilmjei, amelyekben olyan neves tech innovátorok szólalnak meg  az „örök élet” lehetőségeiről, mint Giulia Enders, Teemu Arina, Ulbert István vagy  Joe Cohen.