Sietne Mercedeszével? Fizessen évi félmillió forintot

A Mercedes-Benz egy gyorsulásnövelő funkciót vezethet be elektromos autóinál, amivel évi 1200 dollárért jobban gyorsulnak a luxusmárka járművei.

2022. november 24., 16:08

Szerző:

A jelek szerint a Mercedes-Benz is bevezeti autóinál az előfizetéses extrákat: a hamarosan megjelenő „Gyorsulásnövelő” kiegészítővel a sofőrök azért fizethetnek évente, hogy hozzáférjenek a járművük által – már elérhető – motorteljesítményhez.

Az évi 1200 dolláros (kb. 475 ezer forint) előfizetés 20-24 százalékkal „növeli” a motorok teljesítményét, amivel kb. 0,8-0,9 másodperccel gyorsabban futja a 0-60 mérföld/órás gyorsulást, ha Dynamic drive üzemmódban van az autó. Az előfizetés nem jár semmilyen fizikai hardverfrissítéssel, ehelyett egyszerűen csak feloldja a jármű teljes képességét. A Gyorsulásnövelés csak az EQE és az EQS elektromos modellekhez lesz elérhető.

A BMW már teszteli az előfizetéses extrákat

A BMW a közelmúltban azzal keltett felháborodást, hogy egyes országokban havi 18 dollárért (kb. 7100 forint) lehet használni a BMW-k beépített ülésfűtését. A BMW emellett korábban szintén megpróbálta (bár ebben kudarcot vallott) évi 80 dollárért (kb. 32 ezer forint) felszámítani ügyfeleinek az Apple CarPlay és az Android Auto használatát – azt, amit más járműgyártók ingyenesen biztosítanak.
(The Verge)

(fotó: Ken Tsuzuki / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun via AFP)

 

Csütörtök este szabadszemmel is megfigyelhető a holdsarló és a Fiastyúk együttállása. A Jupiter fölött járó Uránusz és alatta a Pons-Brook üstökös már egy kézitávcsővel is megfigyelhető, továbbá két csillagfedés is látható lesz – tájékoztatott a Svábhegyi Csillagvizsgáló.