Magyar program nyerte el a Globális Fenntarthatósági Nagydíjat

Először nyerte el magyar program a Globális Fenntarthatósági Nagydíjat a Golden World Awards versenyen, és lett 2023-ban az ENSZ fenntartható fejlődési céljait legjobban támogató edukációs kampány a világon – közölte a programot életre hívó Pressinform kommunikációs ügynökség az MTI-vel közleményben.

2023. október 21., 10:33

Szerző:

Kiemelték, a „Tehetsz méh többet!” kezdeményezés Magyarország legnagyobb beporzóvédő programja. Célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a méhek és más beporzók tömeges pusztulására, egyben javítsa a húszezer magyar család megélhetését biztosító méhészeti ágazat helyzetét, és ösztönözze a hazai mézfogyasztást. A Nemzetközi PR Szövetség szakmai zsűrije több száz pályázat közül a magyar programnak ítélte oda a Globális Fenntarthatósági Nagydíjat. Ezt az egyik legnagyobb presztízsű szakmai elismerést az a pályázat kaphatja, amely a leginkább elősegíti az ENSZ fenntartható fejlődési céljait. Az indoklás szerint a „Tehetsz méh többet!” két globális célkitűzés megvalósítását is elősegíti: az éhezés megszüntetését és a szárazföldi ökoszisztémák védelmét. A Golden World Awards pénteki barcelonai gáláján 38 kategóriában jutalmazták a kampányokat.


A „Tehetsz méh többet!”díjat kapott az IPRA 2021-es regionális Golden World Awards versenyén, és beválasztották az év négy legjobb kelet-európai programja közé. Egyik eleme a Zümmögés a múzeumban elnevezésű kiállítás, amely 2022-ben nyílt meg a Magyar Természettudományi Múzeumban. A programot a Pressinform a Pannon Értéktár, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület és a Magyar Természettudományi Múzeum megbízásából szervezi.

(Kiemelt képünkön: A „Tehetsz méh többet!” nyerte a Globális Fenntarthatósági Nagydíjat a Golden World Awards versenyen. Fotó: „Tehetsz méh többet!” Facebook oldala)

Csaknem félezer indulóból a második helyen végzett a Pécsi Tudományegyetem (PTE) műszaki karának csapata a Cisco CyberCUP nemzetközi kiberbiztonsági versenyen – közölte a baranyai felsőoktatási intézmény szombaton az MTI-vel.