Ma beszámol a NASA, mire jutott UFO-ügyben

Azonosítatlan repülő tárgyakról végzett vizsgálatának eredményéről fog a délután folyamán beszámolni a NASA. 

2023. szeptember 14., 14:44

Szerző:

Csütörtökön a NASA nyilvánosságra hozza a régóta várt tanulmány eredményeit a Föld egén észlelt megmagyarázhatatlan repülő tárgyakról. A mai beszámolóban a NASA nem titkosított anyagokat vizsgált – a korábbi tájékoztatón elhangzott, hogy a szóba jöhető 800 UAP-észlelés, amely az elmúlt 27 évből származik, körülbelül 2-5 százaléka lehet „anomáliás” – írja a Rakéta.  

Az amerikai űrkutatási hivatal tavaly jelentette be, hogy átvizsgálja az UAP-okra vonatkozó bizonyítékokat, amely a hivatalos szóhasználatban felváltotta az „UFO” kifejezést.

A NASA mai sajtótájékoztatóját az ügynökség washingtoni központjában tartja, és körülbelül 30 perccel a beszámoló előtt az ügynökség online is közzéteszi a tudományos csapat teljes jelentését, amelynek célja, hogy tájékoztassa a NASA-t arról, hogy a jövőben milyen lehetséges adatok gyűjthetők az UAP természetének és eredetének megvilágítására. 

A tájékozatón a következő személyek vesznek részt, amelyet ezen a linken lehet előben követni délután négytől:

Bill Nelson, a NASA igazgatója,
Nicola Fox, igazgatóhelyettes, Tudományos Missziói Igazgatóság, a NASA washingtoni főhadiszállása,
Dan Evans, a NASA Tudományos Missziói Igazgatóságának kutatási helyettese,
David Spergel, a Simons Foundation elnöke és a NASA UAP független kutatócsoportjának elnöke.

Az első nyilvánosan megtartott UFÓ ülésről mi is beszámoltunk, akkor 800 azonosítatlan légi jelenséget gyűjtöttek össze és 2-5 százalékáról feltételezte a a NASA  azonosítatlan légi jelenségek tanulmányozására kinevezett szakértői testülete „valóban rendellenes". 

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: KTSDesign/SCIENCEPHOTOLIBRARY / KTS / Science Photo Library via AFP)