Így él vissza a Facebook az adataiddal

Tippek a túl kíváncsi Facebook-alkalmazások ellen - A facebookos alkalmazások olyan adatokat is elkérnek, amelyek nem szükségesek a működésükhez. A socialtimes.hu segít, hogyan akadályozd meg, hogy ezekhez is hozzáférjenek!

2011. október 3., 12:26

Bizonyára már a legtöbb Facebook felhasználó összetalálkozott valamilyen applikációval az oldalon. Rengeteg fajtája lehet ezeknek, például játék, szavazás, fotó feltöltő, helymeghatározó stb. Egy dologban mindenképp megegyeznek: engedélyezni kell őket, ekkor pedig "elveszi" bizonyos adatainkat - írta a

Socialtimes.

Vannak olyan adatok, amelyek szükségesek a működéséhez, azonban a gyártók olykor olyanokat is elkérnek, ami az adatbázisuk bővítéséhez szükséges információk. Ilyenkor jogosan morgolódnak a felhasználók. Most megmutatjuk, hogyan tudod eltávolítani azokat az adatokat az applikációból, amely csak információ gyűjtésre szolgál!

Miután engedélyezted az applikációt, menj a Fiókbeállításokhoz és kattints az Alkalmazások-ra! Ekkor megjelenik az eddig engedélyezett összes alkalmazásod. Keresd meg a legutóbb engedélyezettet! Ha rákattintasz a nevére, akkor többek között kilistázza, hogy milyen adataidat kéri. Vannak olyanok, amelyeken nem változtathatsz, viszont szerepelnek olyan információk is, amelyek eltávolíthatóak. Ezek közé például olyanok tartoznak, mint az hogy posztolhasson a nevedben a faladra, vagy akkor is hozzáférjen az adataidhoz, ha épp nem használod az alkalmazást.

Ha eltávolítottad ezeket a frissen engedélyezett applikációból, akkor érdemes a többit is végig nézni és törölni a nyugodtabb alvás érdekében!