Hogyan készül Paks II.?

Napjaink egyik legvitatottabb kérdése a Paksi Atomerőmű bővítése, ami mellett az Energetikai Szakkollégium sem mehet el szó nélkül.

2014. október 28., 17:04

Számos szakmai és kevésbé szakmai szervezet rendezett már e témában rendezvényt, amelyek nagy része főként a beruházás létjogosultságát tárgyalta, sokszor szakmailag nem kellően alátámasztott érvekkel. Ezzel szemben a fórum hiteles forrásként kíván szolgálni a paksi kapacitás fenntartásáról mint a XXI. század legnagyobb magyarországi beruházásáról. Az ezzel kapcsolatos feladatok, munkálatok sokszínűsége és időtávja miatt meg sem próbál minden részletet tisztázni, a rendezvény kimondottan a projektre van kihegyezve, ezen belül is az ehhez kapcsolódó éppen aktuális kérdésekre, problémákra, újdonságokra, valamint az engedélyeztetési eljárásokra.

Ehhez a témában leginkább érintett előadókat kértük fel hatósági, beruházói, illetve kormányzati oldalról. A rendezvényre elfogadta felkérésünket Prof. Dr. Aszódi Attila, a Paksi Atomerőmű teljesítményének fenntartásáért felelős kormánybiztosa, Nagy Sándor, az MVM Paks II Atomerőmű Fejlesztő Zrt. vezérigazgatója, valamint Fichtinger Gyula, az Országos Atomenergia Hivatal főigazgatója.

A fórum 2014. november 12-én, 17 órai kezdettel a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Q épületének I. nagyelőadójában kerül megrendezésre. Az eseményen való részvétel regisztrációhoz kötött, regisztrációra előzetesen az Energetikai Szakkollégium honlapján, a

www.eszk.org/paks2 -n, továbbá a terem kapacitását figyelembe véve a helyszínen lesz lehetőség.