Donald Trump elmondta, hogy rákot okoz a szélerőművek zaja, és közben berregő hangot adott ki

2019. április 4., 17:36

Szerző:

Az amerikai elnök egy republikánus rendezett adománygyűjtő vacsorán számolt be a szélerőművek okozta zaj és a rákos megbetegedések közti, szerinte létező párhuzamról –írja a Bloomberg beszámolója nyomán a hvg.hu. 

A lap szerint a kellemetlenséget növelte, hogy Donald Trump eközben

a kezével a turbinalapátok mozgását próbálta utánozni, és berregő hangot adott.

Fotó: MTI/EPApool/Jim Lo Scalzo

– Ha a házad közelében bárhol egy szélerőmű működik, akkor csak gratulálni tudok, a házad értéke máris 75 százalékkal csökkent. És azt is mondják, hogy a zaj rákot okoz – jelentette ki szó szerint Trump.

Az American Cancer Society ezután közleményben tudatta, hogy az elnök szavaival ellentétben nincs rá bizonyíték, hogy a turbinák zaja rákos megbetegedéshez vezetne.

A hasonlóan újszerű tudományos megközelítés Magyarországon sem ismeretlen. Egy másik ismert energetikai szakember, L. Simon László volt kulturális államtitkár a parlamentben néhány éve azt mondta, hogy idehaza azért nem lehet nap- és szélerőművekre alapozni, mert áramra éjszaka is szükség van, valamint akkor is, amikor nem fúj a szél.”

 

Keserű igazságot tárt fel a Pesticide Action Network Europe által készített tanulmány: az európai polgárok egyre inkább ki vannak téve az úgy nevezett PFAS (poli- és perfluoralkil) vegyületeket tartalmazó „növényvédőszerek” koktéljainak. Ezeket a vegyi anyagokat szándékosan permetezik az élelmiszernövényekre, így a friss gyümölcsök és zöldségek közvetlen és rendszeres kitettséget jelentenek a fogyasztók számára. A PAN Europe és a Magyar Természetvédők Szövetsége a PFAS-vegyületeket tartalmazó peszticidek betiltását szorgalmazza.

Elképesztő sebességgel fejlődik a kínai hadipar: ellephetik a világot a kínai fegyverek. Ez esetben is másolatokról van szó, és Kínai kormány arról is gondoskodott, hogy online „webshopon” meg is lehessen vásárolni a kínai fegyvereket.