Csak 21 milliméteres: magyar Guiness-rekord születhet

Világrekord lehet a lippói mini tojásból. Picivel nagyobb mint egy pénzérme. Ha hitelesítik, ez lehet az új Guiness-rekord.

2012. április 25., 08:32

Pár hete több hírcsatorna is beszámolt róla, hogy Tiszakécskén egy 22 milliméterű, míg Bánoson egy 23 milliméter nagyságú tojást tojt egy tyúk. Most ezt is megdöntötte egy lippói tyúk. A mostani rekord: 21 milliméter.

Lantos Tibor lippói gazda nagyon meglepődött mikor kiment a napokban a tojásért. Egy mini tojást vett ki az kotlóstyúk ládájából. Mikor megmérte kiderült a hossza 21 milliméter, átmérője 19 milliméter. Ha hitelesítik, ez lehet az új Guiness-rekord, ugyanis szintén áprilisban Angliában egy ottani gazda kérte, hogy az ő rekordját hitelesítsék, mint a legkisebb tyúktojás. Az övé 25 milliméter hosszú és 20 milliméter átmérőjű volt, a mostani baranyai mini tojás jóval kisebb ennél – írja a

bama.hu.

Csütörtök este szabadszemmel is megfigyelhető a holdsarló és a Fiastyúk együttállása. A Jupiter fölött járó Uránusz és alatta a Pons-Brook üstökös már egy kézitávcsővel is megfigyelhető, továbbá két csillagfedés is látható lesz – tájékoztatott a Svábhegyi Csillagvizsgáló.