A világegyetem színpompás portréját készítette el a NASA

A világegyetem színpompás portréját készítették el csillagászok az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) Hubble űrteleszkópja által készített
felvételekből.

2014. június 4., 15:52

A portré elsőként ad képet az emberi szem számára normális esetben láthatatlan ibolyántúli fényről – számolt be róla a Híradó.hu.

A lenyűgöző portré elsőként ad képet az emberi szem számára normális esetben láthatatlan ibolyántúli fényről. A fotón, amelyet a Hubble űrteleszkóp által 2003 és 2012 között készített több mint 800 felvétel alkot, nagyjából 10 ezer színes galaxis látható.

Zolt Levay csillagász szerint azzal, hogy ultraibolya és infravörös fényt adtak a képekhez, az emberek számára a maga színpompájában vált láthatóvá a világegyetem.

Tényleg meghosszabbítható az élet a biohacking segítségével, vagy ez csak egy hangzatos áltudomány? Mikor özönlik el Magyarország utcáit a kiborgok és a transzhumánok? Már elérhetők az MVM Future Talks tudományos sorozat nagyköveteinek dokumentumfilmjei, amelyekben olyan neves tech innovátorok szólalnak meg  az „örök élet” lehetőségeiről, mint Giulia Enders, Teemu Arina, Ulbert István vagy  Joe Cohen.