A Pfizer késlelteti a kicsik vakcinájának engedélyezését

Nem olyan hatékony az omikron ellen.

2022. február 20., 12:47

Szerző:

A koronavírus omikron variánsa elleni alacsony hatásfok állhat a mögött, amiért a Pfizer késlelteti az 5 év alatti gyermekek számára kifejlesztett Covid-19 elleni vakcina engedélyezését.

Az amerikai egészségügyi hatóságok elhalasztották az 5 év alatti gyermekek számára kifejlesztett koronavírus elleni oltóanyag felülvizsgálatát, mert a két dózisos adagolás nem működött megfelelően az omikron variáns ellen – jelentette pénteken a Wall Street Journal.

Az amerikai Élelmiszer-és Gyógyszerügyi Hatóság (FDA) szerint további adatokra van szükség a vakcinával kapcsolatban, ezért legalább két hónappal elhalasztották a 6 hónapos és 4 éves kor közötti gyermekek számára kifejlesztett vakcina engedélyezését, írta a Reuters.

A korai adatok alapján a vakcina a delta variáns ellen hatásos volt a tesztelési fázisban, ugyanakkor az omikron elterjedése után a beoltott gyermek közül többen is megfertőződtek a koronavírussal – áll a jelentésben.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Csütörtök este szabadszemmel is megfigyelhető a holdsarló és a Fiastyúk együttállása. A Jupiter fölött járó Uránusz és alatta a Pons-Brook üstökös már egy kézitávcsővel is megfigyelhető, továbbá két csillagfedés is látható lesz – tájékoztatott a Svábhegyi Csillagvizsgáló.