Volt főnöke durva állításokat fogalmazott meg Zámbó Jimmyről: Minden évben zsarolt minket

Zámbó Jimmy volt főnöke, Joós István mesélt arról, milyen volt az énekessel együtt dolgozni.

2022. július 2., 09:55

Szerző:

Zámbó Jimmy volt főnöke, a Mag­neoton kiadó alapító tulajdonosa, Joós István volt az, aki a 90-es évek elején elindította az énekest a hírnév felé. Habár millióan imádták a 2001-ben elhunyt zenészt, állítólag a színfalak mögött nem volt egyszerű együtt dolgozni vele. 

Joós István elmondása szerint Zámbó Jimmy már akkor is nehéz eset volt, amikor megismerte, ám ez az évek során csak még rosszabb lett. Állítólag azzal is vigyáznia kellett az embernek, hogy mennyire engedte közel magához az énekest, mert hajlamos volt visszaélni ezzel. Joós az üzlettársával, Pásztor Lászlóval próbálta meg kezelni az énekest - írja a Blikk.

„Úgymond labdáztunk vele, amikor az egyikünkkel összeveszett, átadtuk a másiknak. Rendszeresen megfenyegetett minket, hogy elmegy a kiadóból és csinál sajátot. Ám amikor elérkezett volna ez a pillanat, csak annyit kérdezett: mikor kapja meg az előleget. Jimmy minden évben zsarolt minket. Nehéz eset volt, nem köszönt például soha, ha bejött az irodába”

- mesélte Joós István Boros Lajos és barátai Lali király CsütörTöke című műsorában.

A Mag­neoton kiadó alapító tulajdonosa arról is beszélt, hogy Zámbó Jimmynek egyáltalán nem volt érzéke a pénzhez, mert nem volt pénzügyi műveltsége. Habár a néhai énekes rengeteg pénzt keresett, mégsem tudta, mit kell vele kezdeni. Egy időben tőzsdézett is, mert azt hallotta, hogy az divatos.

Az Edda dobosa, Hetényi Zoltán a filmslágerek turnén dolgozott együtt az énekessel. Korábban ő is elárulta a tapasztalatait:

„Egyszer nagyon durva szituációba keveredtem velük a zenekari buszban. Az egyik oldalamon Gergely Robi, aki az Emmanuelle-lel hihetetlen nagy sztár volt, a másikon meg Zámbó Jimmy. Ott ültem közöttük, amikor Jimmy átszólt Robinak: Figyelj, színész, tudod, hogy tízmilliószor jobban énekelek, mint te?”

 mesélte a Mi vagyunk a rock című EDDA-könyvben.

„Nem nagyon szerették Jimmyt a többiek, mert már akkor is kilógott a sorból, féltékeny volt mások sikerére. A többiekkel ölték egymást, kié legyen a zárószám, kinek mekkora tapsa volt. Ha valaki több virágcsokrot kapott, mint a másik, akkor indult a cirkusz”

- tálalt ki a dobos.