Kiderült: ez a népszerű magyar színész fogja alakítani Zámbó Jimmyt, A Király újra életre kel! című sorozatban

Nagy Ervin kapta meg Zámbó Jimmy szerepét! A Király újra életre kel! című sorozat tíz részből fog állni, a forgatás pedig már zajlik.

2022. március 22., 07:20

Szerző:

Nagy Ervin elárulta, hogy sosem volt rajongója a 21 évvel ezelőtt elhunyt Zámbó Jimmynek, de közben hatalmas szakmai kihívásnak éli meg azt, hogy ő keltheti életre a képernyőn. A színész tinédzserkorában más fajta zenei stílusért rajongott, valamint a szülei sem a Király dalait hallgatták. 

„Egyáltalán nem voltam Jimmy-rajongó. A szüleim nem hallgatták őt, nekem pedig a Guns N’ Roses és a Kispál és Borz volt a kedvencem kamaszként. Később, a színházi kultúrában sem volt jelen a popzene, így bár pontosan tudtam, ki Zámbó Jimmy, hogy százezrek rajonganak érte, hogy stadionokat tölt meg a koncertjein, nem szólt otthon a CD-je”

- mesélte a Blikknek a színész.

Ma már igen gyakran csengenek fel Zámbó Jimmy dalai Nagy Ervin otthonában. Hozzátette, hogy mindennap meghallgatja egy lemezét, valamint úgy gondolja, hogy a 2001-ben elhunyt énekes volt Magyarország Elvis Presley-je, hiszen a népszerűségét tekintve, valamint, hogy a legszélesebb réteget tudta itthon megszólítani, abszolút hozzá hasonlítható. 

„Lassan már megdobál a családom, mert a dallamtapadás miatt egész nap a slágereit dúdolom. Minden nap meghallgatom egy lemezét”

- mondta.

A színész azt is elárulta, hogy Zámbó Jimmy családja adott kölcsön néhány régi családi kazettát, így azokból is bepillantást nyerhetett az énekes életébe, hogy milyen ember is volt ő valójában. 

„Ki is az a Jimmy, aki Csepelen él, és imádja a gyerekeit, öleli, puszilgatja őket?”

- folytatta Nagy Ervin.

A sztár arról is beszélt, hogy a videók nézése során megpróbált néhány jellegzetes testtartást, kézmozdulatot leutánozni, amelyről a nézők ráismerhetnek majd. Hozzátette, hogy azonban nem a popsztárt, vagy az ikont akarja alakítani, hanem az embert. Szerinte néhány rész után a nézők is elvonatkoztatnak majd attól, hogy mennyire hasonlít rá. Ám közben Nagy Ervin egy kulisszatitkot is elárult. 

„Egy kis kulisszatitkot is elárulok: a családja Jimmy pár ruháját kölcsönadta nekünk. Hidegrázós volt, amikor felpróbáltam, és tökéletesen passzoltak rám a darabok, egy centivel sem volt se nagyobb, se kisebb, mindenhol passzolt. Az egy nagyon meghatározó pillanat volt”

- mondta a lapnak a színész. 

Ezeket se hagyja ki!

Nagy Ervin ismét kiáll egy ügy mellett

Népszerű színészünk a sorozatától búcsúzva áll ki a pedagógussztrájk mellett

(Kiemelt kép: dfp.hu)