Az X-Faktor 17 éves győztese fontolgatja, hogy abbahagyja az iskolába járást – elmondta, miért

Szombaton Sólyom Bernadett nyerte az X-Faktort, akinek még másfél év van hátra van az érettségiig.

2022. november 22., 08:24

Szerző:

A szombati diadal után interjút adott a Blikknek az X-Faktor 11. évadának győztese, Sólyom Berni, és az előadó mentora, ByeAlex. A fiatal tehetség azt meséli, hogy a terve, hogy az első helyezéssel járó pénznyereményt arra fordítja majd, hogy abból az otthonában egy stúdiót tudjon kialakítani.

Szóba kerül továbbá, hogy a győztes nyereménye az is, hogy idén nyáron a Sziget fesztivál nagyszínpadán léphet majd fel, azt pedig ByeAlex korábbi nyilatkozatából lehet tudni, hogy mentor és mentorált közös számot terveznek majd kiadni. Egészen bizonyos tehát, hogy Sólyom Berni roppant elfoglalt lesz a most következő hónapokban, és ráadásul a zene mellett még iskolába is kell járnia, hiszen csak tizenegyedikes, még másfél éve van hátra az érettségiig. A tanulmányaival kapcsolatban a következőket mondja:

„jelenleg tizenegyedikes vagyok, tehát még bő másfél évem van a suliból. Ezt nyilván végig szeretném csinálni, de a zenét nem akarom abbahagyni. Már motoszkál a fejemben, hogy átiratkozom magántanulónak. Imádom az osztálytársaimat, akik folyamatosan szurkoltak nekem és támogattak, de tartok tőle, hogy az iskola valamilyen szinten elszívná azt a kreativitásomat, amit inkább a zenére fordítanék.”

Emlékezetes, hogy egy korábbi X-Faktor-győztes, Tóth Andi is roppant fiatalon lett nagyon híres a tehetségkutató révén, ő azonban a verseny után országosan ismert énekesnőként nem jutott el az érettségiig, és már nem is tervezi, hogy valaha leteszi majd a vizsgát.

ByeAlex egyébként korábban kifejtette, hogy ő nem ért egyet azzal, hogy kicsik szerepeljenek tehetségkutatókban, de azt csak kisgyerekekre értette, Sólyom Berni korabeli fiatalokra már nem. Így fogalmazott:

„gyerek játszótérre és iskolapadba való, nem showbizniszbe, nem stresszbe, nem nyilvánosságba.”

(Kiemelt kép: ByeAlex Instagramja)