Videó: Kocsis Tibor a párjával együtt készített karácsonyi üzenetet

Kocsis Tibor nemrég comingoutolt, párjával ez az egyik első közös szereplésük.

2021. december 23., 08:45

Szerző:

Kocsis Tibor októberben beszélt először nyilvánosan arról, hogy meleg és kapcsolatban van, és párjával novemberben jelentek meg először együtt nyilvános eseményen. A 40 éves énekes és szerelme, László most pedig közös szereplést vállalt: velük kezdődik az It Gets Better Project magyarországi szervezetének új, karácsonyi videója.

Az It Gets Better („Lesz ez jobb is!”) nevű projektet egy amerikai aktivista, Dan Savage hozta létre az USA-ban 2010-ben annak nyomán, hogy több fiatal öngyilkosságot követett el amiatt, mert a többiek vélt vagy valós melegségük miatt szekálták őket. A projekt alapötlete, hogy megmutassa a nehéz helyzetben levő fiatalabbaknak, hogy mások is keresztülmentek már ilyen nehéz időszakokon, de túl lehet élni, és a néha kilátástalannak tűnő életszakasz után mindenki számára egy szebb élet következhet.

Tegnap jelent meg a projekt első magyar videója, és benne aktivisták mellett ismert személyiségek is szerepelnek: Kocsis Tibor és párja után megjelenik a videóban többek között Hubert Hlatky Schlichter, a Babel és a Kiosk éttermek alapítója, Lakatos Márk stylist-műsorvezető, valamint Tornyosi Krisztián és Germán Heano, akik annak kapcsán lettek ismertek, hogy 2019-ben botrány lett abból a Coca-Cola-reklámból, amin ők ketten ölelkeznek.

Az It Gets Better Hungary a következőképpen foglalja össze a fenti videó üzenetét:

„ha küzdesz azzal, hogy másnak érzed magad, nehézségeid vannak emiatt a családoddal, vagy magányosnak érzed magad, mert úgy tűnik, nem fogadnak el, nem értékelnek, hidd el, ez lehet és lesz is jobb! Szeretnénk, hogy tudd: van egy hozzád hasonló emberekből álló közösség, akik valaha ugyanígy éreztek, de mára megtanulták, hogy semmi baj nincs azzal, ha valaki más. Bátran merj más lenni! Elfogadunk téged úgy, ahogy vagy! Azért vagyunk itt, hogy támogassunk. Boldog ünnepeket, és ne feledd: Szeretnek!”

És az üzenethez tartozik néhány elérhetőség is, amit azok figyelmébe ajánl a szervezet, akik úgy érzik, jól jönne egy kis támogatás:

„ha nehéz helyzetben vagy, és mentális, jogi vagy érzelmi támogatásra van szükséged, fordulj a Háttér Társaság információs és lelkisegély szolgálatához (mindennap 18-23 óra között)! Ingyenesen hívható: 137-37 (Magyarországon) Telefonszám: +36 1 329 3380 Skype: lelkisegely Chat: chat.hatter.hu E-mail: lelkisegely@hatter.hu”

Az It Gets Better Hungaryt az Instagramon is lehet követni, itt.

(Kiemelt kép: YouTube/It Gets Better Hungary)