Nem fogja kitalálni, melyik humorista kap saját műsort a VIASAT3 csatornán!

A VIASAT3 új műsorának élén egy olyan humoristát láthatunk majd, aki még sosem vezetett ilyen műsort.

2024. február 22., 10:57

Szerző:

Mém over címmel új műsort indít a VIASAT3, és ha ez önmagában nem lenne elég nagy bejelentés, megtoldották még, hogy a műsorvezetői szerepben a humorista-standuposként ismert Dombóvári Istvánt láthatjuk majd viszont.

„Mi az, ami mindannyiunknak van? Szerintünk: elképesztő sztorijaink, amiket el sem hinnénk, ha nem velünk történtek volna meg. Ha készen álltok, Dombi vezetésével bele is vethetjük magunkat ezek sűrűjébe! Mém over országos PREMIER március 8-án 20:00, VIASAT3”

– áll az alábbi bejelentéshez fűzött feliratban.

Van még egy beharangozó, és ebben további részletek derülnek ki a vetélkedőről, amiben mindig lesznek celebvendégek is, hiszen nélkülük elég nehéz manapság szórakoztató tévéműsort elképzelni:

„csatlakozz hozzánk március 8-án, a legújabb és eddig legrendhagyóbb vetélkedőnkben, ugyanis a leghihetetlenebb történetek és a legelborultabb mémek látnak napvilágot négy ismert ember és a házigazda, Dombóvári István jóvoltából.”

Itt a másik beharangozó!

Ki is Dombóvári István?

Dombóvári István egy 45 éves, ceglédi születésű humorista, akit a legtöbben talán a Dumaszínházból ismernek, vagy onnan, hogy 2021-ben hatalmas botrány lett a coviddal-oltással kapcsolatos egyik posztjából. 2005 óta szerepel humoristaként. Fábry Sándor tanácsára csatlakozott a Dumaszínházhoz, ahol azóta állandó fellépő. Mellette rendszeresen hallható az MR1-Kossuth Rádió Kabaréklubjában, valamint szerepel az RTL Klub Showder Klub című műsorában is. Nem teljesen újdonság számára a műsorvezetés, hiszen 2015-ben társműsorvezető volt a Hungary’s Got Talent című tehetségkutatóban, és több rádióműsort is vezetett, többek között a szolnoki Aktív Rádióban.

Mik is azok a mémek?

Manapság a mém szó nem jelent mást, mint az interneten terjedő, általában képes viccet. Ha ön bármilyen fotóra rátesz egy viccesnek szánt feliratot, akkor a nagyközönség szerint máris gyártott egy mémet, de azért eredetileg teljesen mást jelentett ez a kifejezés. A szó eredeti jelentése talán azért is veszett feledésbe, mert meglehetősen komplikált a gondolatmenet (vagyis nyilván sokan soha nem is tudták, hogy a mém eredetileg mi volt, ezért elfelejteni sem tudták a szó igazi jelentését). Ahogyan az örökítőanyag génekből áll, úgy a kultúra pedig mémekből: egy mém egy mindenki által ismert kulturális alapegység.

„A mém olyan eszme, viselkedés vagy stílus, amely utánzás útján terjed személyről személyre egy kultúrán belül, és gyakran egy adott jelenséget vagy témát reprezentáló szimbolikus jelentést hordoz. A mém a kulturális eszmék, szimbólumok vagy gyakorlatok hordozó egységeként működik, amelyek írás, beszéd, gesztusok, rituálék vagy más utánozható, utánzott témájú jelenségek révén terjedhetnek egyik elméből a másikba. A koncepció támogatói a mémeket a gének kulturális analógiáinak tekintik, mivel önmásolódnak, mutálódnak és szelektív nyomásra reagálnak”

– próbálja magyarázni a dolgot a Wikipédia. Nem csoda, hogy sokan ehelyett a definíció helyett a mém=vicc megoldásnál maradtak.

(Kiemelt kép: VIASAT3)