Kiderült, miért nem temette el a családja Venczel Verát

Venczel Vera halála hatalmas űrt hagyott a családja szívében.

2022. április 1., 08:48

Szerző:

Venczel Vera 2021. október 22-én hunyt el. A magyar művészvilág együtt gyászolta a nagyszerű színésznőt. Most a Jászai Mari-díjas színésznő és kiváló művész nevelt lánya, Forgó Betti a Borsnak elárulta, hogy miért nem temették még el Venczel Verát. Élete szerelme, Czapp György szó szerint haláláig szerette a művésznőt, aki egy legionárius betegség következtében hunyta le örökre a szemét.

„Pedig az orvosok mindent megtettek érte. Kórházba került, ott kezelték, aztán hazavittük… Apám ott ült az ágya mellett és fogta a kezét. Vigyázta a szerelmét az utolsó leheletig. Szegény azóta sem önmaga”

- mondta a lapnak a színésznő nevelt lánya.

Forgó Betti azért döntött úgy, hogy nyilatkozik, mert rendkívül bántotta, hogy több újságcikkben is számon kérték a családját, amiért még nem temették el a színésznőt. Elárulta, hogy Venczel Vera és és Czapp György mindent részletet megbeszéltek a temetéssel kapcsolatban. 

„Hamvasztás volt, és apukám hazavitte a hamvakat. Megviselte a családot, amiket írnak. A Vígszínházban egy fotó előtt leróhatták a tiszteletüket, akik el szerettek volna búcsúzni tőle, nyilvános temetés azonban nem lesz. Apám és Vera megvettek két, egymás mellett álló urnasírhelyet. Apukám azt mondta, esetleg tavasszal, szűk családi körben elbúcsúzunk majd Verától, de van egy olyan érzésem, hogy meg akarja várni, hogy ő is elmenjen. Hogy egyszerre kerüljenek a végső nyughelyükre. Így szerették egymást. Még a halál sem választhatja el őket egymástól”

- mondta Forgó Betti.

A színésznő nevelt lánya arról is mesélt, hogyan kezdődött az édesapja és Venczel Vera kapcsolata. Kiderült, hogy Forgó Betti vérszerinti édesanyjának köszönhető, hogy ők egymásra találtak és kitartottak egymás mellett ötvenévig. 

„Azt hiszem 1969 vagy 1970-ben történt, hogy az édesapám kocsival vitte édesanyámat egy forgatásra. Anyám sajnos hajlamos volt a késésre, azon a délelőttön is csak úgy ért oda időre, ha autóval viszik..Akkoriban már nem volt jó a szüleim házassága… Venczel Vera megpillantotta az apámat, és mondta az édesanyámnak, hogy milyen jóképű férfi a férje. Anyám erre azt válaszolta, hogy „már nem a férjem, úgyhogy itt van a telefonszáma”

- folytatta a Borsnak a színésznő nevelt lánya.

Forgó Betti elárulta, hogy édesapja és nevelőanyukája olyanok voltak, mint a borsó meg a héja. Hozzátette, hogy Venczel Vera nem volt az a tipikus anyuka-fajta, de szerették egymást. Akárhányszor a színésznőre gondol egy végtelenül kedves és empatikus ember képe jelenik meg előtte. 

Még több hír Venczel Veráról

Eszenyi Enikő is a gyászolók között: így búcsúztatják kollégái a hétvégén elhunyt színészlegendát

Venczel Verának nem volt temetése, özvegye szívszorító vallomást tett

(Kiemelt kép: dfp.hu)