5 film, ami felejthetetlenné teszi a péntek estéjét

A péntek este ezúttal sem az unalomról fog szólni, hanem a jobbnál jobb filmekről!

2022. július 29., 13:58

Szerző:

Akkor indul legjobban a hétvége, ha péntek este a kanapén elfeküdve egy szórakoztató film társaságában kezdhetjük meg a pihenést. Ehhez pedig ezúttal is tökéletes filmeket biztosítanak a TV csatornák, mint amilyen például az akcióval és izgalommal teli Legenda vagyok című posztapokaliptikus sci-fi Will Smithszel a főszerepben, vagy mint a Terminál című 2004-es filmdráma Tom Hanksszel

Jupiter felemelkedése

Viasat3, 21:00 

Jupiter Jones a jelek szerint rendkívül szerencsés és fényes jövő előtt áll, ám valahogy nem akarnak úgy alakulni a dolgai, ahogy azok meg vannak írva. Takarítónőként éli életét, ám egy nap egy genetikailag módosított exkatona bukkan fel az életében, aki azért jött a Földre, hogy magával vigye Jupitert. A lány genetikai kódja egy olyan örökséget rejt, ami a szerencsés jóslat talán tényleg valóra válik.

A számolás joga

Super TV2, 22:15 

Az ötvenes években járunk, amikor is az Egyesült Államok kiélezett versenyt fut az idővel és Oroszországgal, hogy ki lesz képes hamarabb embert küldeni a világűrbe, és vissza is hozni. A NASA talál három embert, akik segítségével Amerika meghódíthatja az űrt, ám ezek a zsenik afroamerikai nők, akik ebben a korban súlyosan hátrányos helyzetből indulnak. Ennek ellenére elszántan próbálják felküzdeni magukat a NASA ranglétráján.

Legenda vagyok

Film+, 21:00 

Egy gyilkos vírus terjed a Földön, mára Dr. Robert Neville maradt az egyetlen túlélő New Yorkban, és lehet, hogy az egész világon. A járvány egy új fajt alkotott, amely éjjel vadászik az emberre, fékezhetetlennek tűnik, a napfényt viszont nem bírja. Neville folyamatosan kísérletezik az ellenszert illetően, ugyanis hisz abban, hogy meg lehet állítani a pusztulást. Hű társa egy kutya, Sam, ő vajon elég ahhoz, hogy a magány ne vegye el az eszét?

A szállító 2.

Mozi+, 19:15 

Frank, az első részben megismert magányos profi sofőr Floridába költözött, és viszonylag egyszerű munkát vállal, ugyanis egy gazdag család csemetéjét fuvarozza az iskolába. A tudtán kívül egy életveszélyes játszmába sodródik, amikor egy kolumbiai bűnöző arra kényszeríti, hogy elrabolja a szállított kisfiút, és beadnak a gyereknek egy halálos vírust. Frank mindent megtesz, hogy megmentse a gyerek életét és megszerezze a vírus ellenszerét.

Terminál

Paramount, 21:00 

Viktor Navorski Kelet-Európából utazik New York-ba, amikor hazájában éppen államcsínyt hajtanak végre, ami ráadásul heves harcokkal jár. Viktor az ígéret földjén áll, ám mégsem léphet be az államokba, mert az útlevele gyakorlatilag egy nem létező országból származik. Mivel a reptéren ragadt, kénytelen feltalálni magát, és várnia, míg hazájában csillapodik a helyzet, ám a terminál biztonsági főnöke nem nézi jó szemmel a tevékenységét.

Friss híreink a filmek világából:

Elhunyt a Mátrix színésznője

Film készül az anyák megmentőjéről

Elhunyt Rob Rafelson filmrendező, az Új Hollywood egyik előfutára

(Kiemelt kép: RTL Klub/Sajtóklub)