5 film, amivel jobban indul a hosszú hétvége

Ma a sci-fiké lesz a főszerep.

2021. október 29., 13:52

Szerző:

A ma esti filmek egyértelműen inkább a sci-fi rajongóknak kedveznek, de lesz ma vicces vígjáték, és izgalmas nyomozós sztori is, amiért érdemes bekapcsolni a TV-t.

A beavatott

RTL Klub, 23:20

Ebben a világban a társadalom öt csoportra tagolódik. Bátrak, Őszinték, Önfeláldozók, Barátságosak, valamint Műveltek. A csoportok célja, hogy kiirtsák az emberekből azokat a tulajdonságokat, melyek súlyos társadalmi problémákhoz vezethetnének. Egy nap a fiataloknak dönteniük kell, melyik csoporthoz akarnak tartozni, ehhez pedig egy vizsgán kell átesniük. Vannak olyanok, mint Beatrice, akik különleges képességekkel rendelkeznek. Ők az elfajzottak, azaz a rendszer ellenségei. 

Doctor Strange

Viasat3, 21:00

Dr. Stephen Strange egy öntelt, arrogáns ugyanakkor kiváló idegsebész, akit csak a saját hírneve érdekel. Egy baleset következtében megsérülnek az idegek a kezében, ami miatt már nem tudja végezni munkáját, és az egyszerű dolgok is komoly kihívást jelentenek a számára. Minden gyógymódot kipróbál, azonban semmi nem használ, mígnem egy mágus a tanítványává fogadja őt, lehetőséget biztosítva a gyógyulásra, és a világ védelmezésére.

Ó, anyám!

Super TV2, 22:00

Emily-t dobja a pasija, a lány pedig összeomlik a történtek miatt. Éppen egy egzotikus nyaralásra indultak volna ketten Ecuadorba, mivel azonban elváltak útjaik, a lány kénytelen az anyját vinni az útra. Emily laza, kalandvágyó csaj, az anyja viszont a totális ellentéte, óvatos és megfontolt az élet minden területén, emiatt nem is bírják egymást. A nyaralás botrányba fullad, elrabolják őket a dzsungelben, a menekülés érdekében pedig kénytelenek összedolgozni.

Valerian és az ezer bolygó városa

Film+, 21:00

Valerian és Laureline feladata az univerzum rendjének fenntartása, ők a kormány különleges ügynökei a 28. században. Parancsnokuk Alpha-ba, egy intergalaktikus városba vezényeli őket, ahova évszázadok óta érkeznek földönkívüli lények, és megosztják tudásukat és kultúrájukat az ott élőkkel. Az Ezer Bolygó Városában azonban sötét erő rejtőzik, mely súlyos fenyegetést jelent az emberiségre és az egész világegyetemre.

Gyilkosság az Orient expresszen

Moziverzum, 18:45

A legendás detektív, Hercule Poirot éppen megoldott egy rejtélyt Jeruzsálemben, amikor táviratot kap egy londoni ügy miatt, így vonatra száll, mégpedig a híres Orient Expresszre. A pihentetőnek ígérkező vonatút hamarosan borzalmassá válik, ugyanis gyilkosság történik, így a nyomozó kénytelen ismét belevetni magát a munkába. Mindössze tizenhárom idegen tartózkodik a vonaton, mindenki gyanús, mindenkinek vannak titkai, és látszólag mindenkinek van alibije is.

(Kiemelt kép: Shutterstock)