Tóth Gabi válását prominens, fideszes politikus kommentálta: Magánéleti döntés ritka esetben jár szakmai következményekkel

Tóth Gabi félrelépéséhez és válásához Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója szólt hozzá.

2023. augusztus 17., 09:58

Szerző:

A Népszava lassan az egész Fideszt végigkérdezi Tóth Gabi válásáról: Borkai Zsolt után most Demeter Szilárd került sorra. A Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója azonban nemcsak mint szintén párttag kompetens az énekesnő ügyében, hanem azért is, mert január 13-án együtt lépett fel az énekesnővel, sőt, Tóth Gabi nyerte idén a Petőfi Zenei Díjátadón az Év női előadója díjat.

Nos, hosszú ideje sokakat foglalkoztató kérdés, hogy el kell-e, el lehet-e választani a művész személyét az általa kreált műtől. Élvezhetjük-e Michael Jackson dalait annak ellenére, hogy a popkirályt pedofíliával vádolják, adjuk-e a gyerekünk kezébe a Harry Pottert, most, hogy J.K. Rowling egyre radikálisabb szélsőjobbos nézeteket-személyeket propagál a transzneműekkel kapcsolatban, élvezhetjük-e Roman Polanski filmjeit abban a tudatban, hogy mit tett a rendező egy 13 éves kislánnyal, stb. Nos, Demeter Szilárd a jelek szerint azon az állásponton van, hogy egy művész magánéletének és a műnek semmi köze egymáshoz.

„Tóth Gabi konkrét esetétől eltekintve, valakinek a magánéleti döntései és választásai elég ritka esetben járnak szakmai következményekkel. Nem kizárt ugyan, de az esetek nagy többségében egy énekesnő nem attól lesz jobb vagy rosszabb énekesnő, hogy a szerelmi élete hogyan alakul. Ezért Tóth Gabi magánéleti dolgai számomra nem tűnnek relevánsnak az eddigi szakmai teljesítménye szempontjából”

– nyilatkozta Demeter Szilárd, felhívva a figyelmet arra, hogy akárhogy is alakul Tóth Gabi házassága, tény marad, hogy az énekesnőnek remek hangja van.

Demeter Szilárd szerint nem az ember dolga az ítélkezés, hanem Istené:

„a kereszténység lényege éppen abban áll, hogy csak a Jóisten ítélkezhet a bűnös fölött életútjának végén. Ráadásul a bűnös számára is lehetőség nyílik a bűnbocsánatra. Szóval egyszerű halandóként nem lépnék az Úr helyére megítélni eleveneket és holtakat, ezt majd Tóth Gabi rendezi a Fennvalóval az utolsó ítélet napján.”

(Kiemelt kép: Tóth Gabi Instagramja)