Az egyik játékos elárulta, milyen brutális maradandó károkat okozott a Survivor

Ezekbe nézőként bele sem lehet gondolni!

2021. október 11., 11:12

Szerző:

Már csak egy hét van hátra a Survivorből, a játékosokon pedig alaposan meglátszik már a több mint 30 napja tartó éhezés, nélkülözés és küzdelem. Mindezek ellenére még mindig rengeteg olyan kommentet lehet olvasni, miszerint csak megjátszák az egészet a versenyzők, és amikor nem forog a kamera, kényelmes ágyakban alszanak, fürdenek és enni is kapnak.

A 24.hu most interjút készített az egyik túlélővel, Pongrácz Sabirával, aki sokkoló dolgokat mesélt arról, valójában milyen körülmények között éltek, de ami még ennél is megdöbbentőbb az az, hogy milyen maradandó testi és lelki sérüléseket szereztek a műsor alatt.

Sabira elárulta többek között, hogy minden, amit a nézők látnak a tévében, az igaz, sőt, még embertpróbálóbb a valóságban.

„Az adásokat nézve tűnhet úgy, hogy csak lézengtünk egész nap, pedig a túlélésért küzdöttünk. Éheztünk, nem volt hol aludnunk, napokig vizes ruhában, vizes homokban ültünk, ha éppen esett az eső. Sokszor mosdóba se tudtunk elmenni, emiatt nem ettünk annyit, nehogy beinduljon az anyagcserénk.”

A versenyző arra is kitért, hogy testileg annyira megviselte őket az éhezés, a kialvatlanság és a stressz, hogy maradandó testi károkat is elszenvedtek. És ahogy arra korábban Gáspár Evelin is felhívta a figyelmet, nőként neki is nagy nehézséget okoztak a higiéniai körülmények.

„Nekem pont az első napon jött meg, és fogalmam sem volt, hogyan csinálom végig. Viszont valahogy kénytelenek voltunk megoldani: mindannyian segítettük egymást, beosztottuk a tamponokat, amiket magunkkal vittünk. A játékban versenyző nőknek két típusa volt: valaki szinte végig menstruált, másoknak viszont többször nem jött meg vagy késett a kint töltött idő alatt. Traumatizált környezetről van szó, nem ehhez szoktunk, ez pedig megviseli a szervezetet. Én a játék után öt hónapig nem menstruáltam, nyolc fogam lyukadt ki attól, hogy nem mostam őket, az egyik ki is tört. Egy idő után az egyik ruhadarabommal és szénnel mostam a fogam. Egy fésű is jól jött volna, de szerencsére feltaláltam magam: egy kagylóval fésültem a hajam, ami egyébként a játék végére teljesen lenőtt és ősz lett”

– vallotta be őszintén Sabira, aki hozzátette, hogy az ősz hajszálakon és lyukas fogakon kívül lelki sebeket is hozott haza a szigetről.

„Poszttraumás stresszel jöttem haza, másfél hónapig nem léptem ki a lakásból, olyan mély depresszióba kerültem. Nem találtam önmagam, nem akartam a párommal, a barátaimmal találkozni, senkit sem akartam látni. A korábbi széria szereplői szerint egy évbe telik, mire teljesen kiheverem lelkileg ezt az élményt. Az RTL Klub felkészített minket, hogy nagyon kemény játék lesz, ezt mi vállaltuk be, és tudtuk, hogy nem lesz könnyű. Ez nem kamu, nem egy megrendezett műsor, úgy távoztam onnan, mint egy katona. Koncentrációs tábornak hívtuk egymás között a helyet, mert alig kaptunk ételt, és azért a pár falatért is meg kellett küzdenünk egymással. Emellett folyamatosan feladatokat kellett teljesítenünk, ráadásul végig a társaid ellen harcolsz”

– mesélte el a játékos, majd bevallotta, hogy a játék felénél már egyre kevésbé emlékezett az otthoni életére, sőt még az anyukája arcát is kezdte elfelejteni. 

Sabira mindezek ellenére mégis azt vallja, hogy nem bánta meg, hogy jelentkezett a műsorba, mert úgy érzi, ez is egy tapasztalás volt, aminek során megismerte a saját határait. Sőt, ha újra hívnák, elmenne, annyi különbséggel, hogy fizikailag jobban felkészülne, de ugyanúgy takitkázna és hazudna.

(Kiemelt kép: RTL Sajtóklub)