Soha nem látott képet publikáltak Erzsébet királynőről órákkal temetés előtt

III. Károly király közleményt adott ki, Erzsébet királynőről pedig új hivatalos portrét tettek közzé.

2022. szeptember 19., 07:33

Szerző:

Ma tartják II. Erzsébet királynő temetését. A ceremónia nem sokkal a jelen cikk megjelenése után kezdődik. Az alkalomból Nagy-Britannia nemzeti gyásznapot tart iskola- és munkaszünettel, ma minden zárva lesz (vagyis majdnem minden).

Az éjszaka két dologgal frissült a brit királyi család hivatalos Instagramja/Twittere. Egyrészt közzétettek egy új, hivatalos portrét a szeptember 8-án elhunyt uralkodóról. A kép idén készült, még Erzsébet királynő platinajubileuma alkalmából. Íme.

Másrészt III. Károly király köszönetet mondott a gyászolóknak, akik elképesztően hosszú sort álltak végig, hogy a koporsóhoz járulhassanak az elmúlt napokban. A hivatalos közlemény a következőképpen fogalmaz:

„az elmúlt tíz nap során a feleségemet és engem mélyen megérintett az a sok részvétnyilvánító és támogató üzenet, amelyet az országból és világ minden pontjáról kaptunk. Londonban, Edinburgh-ban, Hillsborough-ban és Cardiffban mérhetetlenül meghatódtunk, hogy ilyen sokan fáradtak és jöttek el, hogy leróják tiszteletüket drága édesanyám, A néhai Királynő élethosszig tartó szolgálata előtt. Amint mindannyian az utolsó búcsúra készülünk, meg akartam ragadni ezt az alkalmat, hogy egyszerűen köszönetet mondjak annak a számtalan embernek, akiktől ennyi támogatást és vigaszt kapott a Családom és én is a gyász idején.”

III. Károly király üzenete mellé a gyászolók által hagyott üzenetekről készült fotókat posztoltak.

(Kiemelt kép: a brit királyi család hivatalos Instagramja)