Borzasztóan nehéz időszakot él meg Sas József özvegye: Próbálok talpon maradni

Így él most az egy éve elhunyt Sas József özvegye, Zsuzsanna.

2022. március 30., 11:54

Szerző:

Tavaly januárban temette el Sas Józsefet a felesége, de gondolatban még mindig mindent megbeszél férjével Zsuzsanna, aki távol a világ zajától él, amióta elvesztette a színészt. A Blikknek adott interjújában mesélte el Sas József özvegye, hogyan viseli a gyászt.

2021 januárjában, 82 éves korában hunyt el Sas József színházigazgató, érdemes, kiváló művész, Jászai Mari-díjas és Erzsébet díjas színművész. Az özvegye, Zsuzsanna máig nem dolgozta fel férje elvesztését, gyakran beszél hozzá gondolatban. A klasszikus kabaré egyik utolsó egyéniségének emlékét a Mikroszkóp Színpad fala is őrzi, amelyen mostantól örökké ott áll majd a neve. A megemlékezés hírét nagy örömmel fogadta a színész özvegye.

„Jóska emlékét sokan és sokféleképpen ápolják, s tudom, hiába telnek a hónapok, az évek, a közönség nem felejti őt. Ám a VI. kerületi önkormányzat gesztusa, Soproni Tamás polgármester úr ajándéka mélyen érintett, hogy imádott színházában néhány pillanat erejéig újra ő lesz a főszereplő. Emléktáblát avatnak a tiszteletére, Gálvölgyi János mond beszédet, és megannyi barát, kolléga teszi tiszteletét. Hálás vagyok azért, hogy Jóska lénye immár az örökkévalóságnak szól”

– mesélte a lapnak Zsuzsanna, aki azt is elmesélte, nem könnyű feldolgoznia a történteket.

Sas József még 2019-ben egy külföldi nyaraláson lett rosszul, sztrókot kapott. Felesége ettől kezdve minden energiájával azért küzdött, hogy férje újra felépülhessen, meggyógyulhasson, a dolgok azonban nem úgy alakultak, ahogy szerették volna.

„Olykor már nagyon öregnek érzem magam ehhez a harchoz, amit az élet rám sózott. Próbálok talpon maradni, néha sétálok a közeli erdőben, ahogy annak idején Jóskával is tettem. De leginkább a csönd és az emlékezés az én társam”

– tette hozzá a színészlegenda felesége, Zsuzsanna.

Magyar hírességek, akiktől búcsút kellett vennünk 2021-ben:

Áprilisban lesz egy éve, hogy elhunyt Törőcsik Mari Kossuth-nagydíjas, kétszeres Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színésznő

Oszter Sándor tavaly októberi váratlan halála mindenkit megrázott

Kóbor János decemberi halála utána hatalmas űrt hagyott a rajongóiban

(Kiemelt kép: dfp.hu)