Rácz Jenő megdöbbentően messze esett a fától: kiderült, mivel foglalkozik az édesapja

Rácz Jenő nem éppen egy nagy szakács- vagy vendéglátós dinasztia sarja.

2023. július 6., 08:39

Szerző:

Rácz Jenő sztárszakács az édesapjával együtt adott interjút a Story magazinnak, és a beszélgetés a lap legfrissebb, ma megjelent számában olvasható.

Rácz Jenő esetében az alma igencsak messze esett a fájától: édesapja nem séf, teljesen más pályát futott be, mint a fia. Eredetileg a külkereskedelemben dolgozott, de csaknem húsz évvel ezelőtt váltott egy nagyot, és azóta buddhista tanítóként dolgozik, illetve pszichodráma-csoportokat tart. Az édesapa így írja le, amikor annak idején kiderült, hogy fia milyen szakmát választ:

„körülbelül húszéves lehetett, akkor jött haza Angliából, és mondta, van egy jó receptje, elkészíti nekem. Egy crème brûlée volt, és elég volt belőle egy falat, hogy ráébredjek, Jenő mennyire tehetséges, hogy mennyire kivételes a szakmájában. Annyira váratlan volt ez az érzés, és annyira megdöbbentően finom volt a desszert, hogy tiszta libabőr lettem.”

Úgy tűnik, nem 100%-ig kölcsönös azonban ez az intenzív lelkesedés egymás szakmája iránt. A fiatalabbik Rácz Jenő így számol be arról, amikor megpróbált édesapjával meditálni:

„egy-egy meditációján én is részt vettem. Mondjuk bele is aludtam… És bár nem tanácsadóként szokott velem beszélni, számomra nagyon fontosak a meglátásai. Minden sorsfordító döntésem előtt kikérem a véleményét. Így volt ez korábban, mielőtt külföldre költöztem, elvállaltam A Konyhafőnököt, vagy éttermet nyitottam.”

Apa és fia kapcsolata mindezzel együtt igazán harmonikus és szeretetteljes.

g

(Kiemelt kép: Rácz Jenő Instagramja)