Pályamódosítás: ebből él most a Jóban rosszban Pongrácz dokija

A színészetből már nem tud megélni Gazdag Tibor, a Jóban-rosszban egykori sztárja.

2022. október 25., 11:02

Szerző:

Jó ideje vége van már a TV2 napi sorozatának, a Jóban rosszbannak, aminek egyik főszereplője dr. Pongrácz Péter, azaz Pongrác doki, azaz Gazdag Tibor volt. Az 57 éves színész-rendezővel a Blikk készített interjút, és a Csillagvirág Klinika egykori főorvosa azt mondja, most már nem tud megélni pusztán a színészetből. Azért játszik továbbra is a fővárosban a Vidám Színpadon és a József Attila Színházban, de más munkát is végez: Veszprémben van egy villamossággal foglalkozó vállalkozása, amit a testvéreivel közösen alapított.

„A feladataim közé tartozik többek között a munkafolyamatok és a munkavédelmi előírások, felszerelések ellenőrzése, valamint a kapcsolattartás, ügyintézés különböző partnerekkel, szervekkel. Nincs annyi színházi megkeresésem, hogy csak abból éljek, de nem is baj, mert nagyon élvezem a másik munkámat is”

– mondja Gazdag Tibor, bátorítva mindenkit, hogy próbálja ki magát eredeti szakmájához képest másban is.

A színészi munka Budapesthez köti, a vállalkozás azonban Veszprémben van, így Gazdag Tibor a feleségével és autista nagyfiával kétlaki életet él. Lánya, Flóra fixen Budapesten tartózkodik, mivel a fővárosban jár egyetemre.

(Kiemelt kép: Schumy Csaba – dfp.hu)