Íme az összeg: Oszter Sándor örököse tetemes adósságot örököl a többszáz milliós luxusingatlan mellé

Oszter Sándor örököse egy luxusingatlant kap, de a vadászbirodalmat nagy adósság terheli. Íme, mekkora.

2022. január 14., 08:29

Szerző:

Oszter Sándor tavaly októberben hunyt el, és végrendeletében 9 éves unokájára hagyta diósjenői luxusingatlanát, amelyet azonban komoly adósság terhel. A színész a lánya kisfiára, Hunorra hagyta a Nógrád megyében található épületet és az azt körülvevő birtokot, amelyet Oszter Sándor még 2013-ban mutatott meg a TV2-n a Hal a tortán című műsorban.

Nos, a Bors most megszerezte az ingatlanhoz tartozó tulajdoni lapot, és arról kiderül, mekkora adósság terheli a vadászkastélyként is emlegetett ingatlant: Oszter Sándor egy barátja megsegítésére 2009-ben 315 ezer svájci frank értékben vett fel hitelt. A tőketartozás összege mai árfolyamon már több, mint 106 millió forint. Ez a bizonyos barát nem fizette a részleteket és eltűnt, és a tulajdoni lap tanúsága szerint az adósság a mai napig nincs rendezve – az viszont nem derül ki, hogy eddig mennyit törlesztettek belőle.

A helyzet rendezése érdekében Oszter Sándor megpróbálta eladni az ingatlant. 2010-ben 750 milliót kért érte, de nem kelt el, később az árat 492 millióra csökkentette, de így sem akadt vevő. Így az örökös most Oszter Alexandra kisfia, Hunor, aki az ingatlannal együtt az azt terhelő tartozást is örökli. A Bors azonban felhívja a figyelmet, hogy a jogszabályok szerint a leszármazó mellett jár hányad a hagyatékból a házastársnak, Donatella Failoninak is.

Még több luxusingatlan!

Ide kattintva megnézheti Puskás-Dallos Bogiék lakását

L.L. Junior jó ideje árulja a villáját

(Kiemelt kép: dfp.hu)