Megszólalt a vállalkozó, aki milliókat tett zsebre Varnus Xavértól, de nem épített orgonát

Varnus Xavér azt állítja, hogy átverték, perelni fog.

2023. március 28., 11:06

Szerző:

Varnus Xavér megvásárolt egy kis templomot Mezőlakon azzal a szándékkal, hogy felújítja és ott orgonakoncerteket fog adni. Tegnap azonban hosszú Facebook-posztot közölt arról, hogy bár megvásárolta az ehhez szükséges orgonát, az orgonaépítő átverte és lelépett a pénzével.

„Szomorú szívvel jelentem, hogy az én csodálatos kis mezőlaki templomom orgonájának avatására – a tervekkel ellentétben – alighanem október végén kerül csak sor. Ugyanis az az orgonaépítő vállalkozó, ki a Marsról szabad szemmel is jól látható, neki euróban kifizetendő munkadíjért, szigorú szerződési feltételek mellett elvállalta az orgona Németországból Magyarországra való átköltöztetését, felépítését és behangolását, a hathetes munkafolyamat első hete után nevetséges, és azóta az ország egyik legkiválóbb orgonaszakértője által írásban is megcáfolt, hazug indokok alapján, szerződésszegő módon lelépett, miután felvette a hat hétre szóló teljes munkadíj felét. Amely összegnek az első munkahéten csupán elenyésző részét dolgozta le”

– írja Varnus Xavér az alábbi posztban. A beszámolójában elmeséli azt is, hogy az orgonaépítő több pénzt követel a külföldről darabokban Magyarországra hozott orgona befejezéséért, és hogy mint utólag kiderült, az illetőnek már volt egy pont ugyanilyen ügye egy másik templommal. Az erre vonatkozó részlet így szól:

„a nyers igazság csak kibukkant az orgonaépítő szerződésbontó levele végén: azt írta minap, hogy több, mint kétszeres árért persze befejezi az orgona felépítését. Ami – aláírt és érvényes szerződéssel – azért mégiscsak a zsarolás sajátos esete. (Azóta felhívott egy vidéki egyházzenei igazgató, hogy az illetőnek volt már hasonló okokból rendőrségi ügye Zalában.)”

Varnus Xavér pert ígér és azt, hogy az orgonát mással építteti fel, és így előreláthatólag az őszre lesz kész.

Nos, mindezek után a Blikk utolérte a szóban forgó vállalkozót, aki azt állítja, hogy nem szegte meg a szerződést, és jár neki az a 3500 eurós, azaz kb. 1,4 millió forintos összeg, amit zsebre tett. A férfi többek között a következőket nyilatkozta:

„a hangszer szétszerelésére, hazaszállítására, majd a felépítésére szerződtem, abban az esetben, ha a templom munkálatai március 15-ig elkészülnek. A kicsiny templom felében a munkálatok el sem kezdődtek, oda számos szerszám, építési anyag lett behordva.”

A férfi szerint az általa eltett pénz a kiutazás és az orgona szétszerelésének díját jelenti, ezért jár neki.

(Kiemelt kép: Varnus Xavér Facebookja)