Nemzeti Színház botrány: Horváth Lajos Ottó maradandó sérüléseket szenvedett

Horváth Lajos Ottó állapota már sosem lesz a régi. 

2024. augusztus 2., 09:12

Szerző:

Kiderült, hogy Horváth Lajos Ottó maradandó sérüléseket szenvedett, amikor tavaly novemberben a a Vidnyánszky Attila által rendezett, Rómeó és Júlia című előadás díszletében több métert zuhant a kezében Szász Júliával. A két színész azóta felmondott a társulatnál.

Most a Blikk arról számolt be, hogy az orvosi szakvélemény egyértelműen kimondta, hogy Horváth Lajos Ottó súlyos sérüléseket szenvedett, amelyek maradandó fogyatékosságot idéztek elő. Azonban a kártérítéssel kapcsolatban még mindig nem sikerült dűlőre jutni, még zajlanak a tárgyalások az intézménnyel.

Kiderült, hogy a színész jobb keze – amellyel az esés közben az egyik reflektorba tenyerelt, és amit a kórházban több órán keresztül műtöttek – olyan mértékben roncsolódott, hogy Horváth már soha többé nem fogja tudni behajlítani a kezét, valamint a szorítóereje is magas százalékban csökkent. Továbbá a népszerű színésznek eltört a lába, a válla és a térde, de még a lábfeje is súlyosan megsérült.

 Emellett a többméteres zuhanás során eltört a lába, valamint a válla, a térde és a lábfeje is súlyosan sérült.

dr. Borbély Zoltán a színész jogi képviselője így nyilatkozott az üggyel kapcsolatban:

„Számunkra ez nem volt kérdés, hogy Horváth Lajos Ottó olyan sérüléseket szenvedett, amelyeknél már az elején látni lehetett, hogy maradandó fogyatékossághoz vezetnek. Az ő esetében nem kellett megvárni az egy évet, és ezt a szakvélemény is megerősítette, amit dr. Szeles Géza adott készített. A rendőrség is készít majd egy kiegészítő szakvéleményt, amely bizonyára ugyanezt erősíti majd meg... Továbbra sincs még megállapodás a kártérítés kapcsán, de még mindig a békés megegyezésben hiszünk, ami mind a két fél számára a legjobb megoldás lenne. Amíg ennek egy szikrányi esélyét is látjuk, ezt szorgalmazzuk majd.”

(Kiemelt kép: Youtube - Nemzeti Színház)