A Totem sztárja bevallotta: szteroidokat szedett és ez kis híján az életébe került

Évek után adta be a derekát Nagy Zsolt, azaz VV Leo a szteroidok csábításának, kórházban kötött ki.

2022. május 30., 11:32

Szerző:

Az a Nagy Zsolt szerepelt Palik László YouTube-műsorában, akit 2004-ben VV Leóként ismertek meg a tévénézők, és a beszélgetés nagy brékingje, hogy a médiaszemélyiség bevallotta, hogy egy időben szteroidokat használt izomtömeg-növelés céljából.

Nagy Zsolt Leo kevesebbet szerepel az utóbbi időben a tévében, bár a Való Világ után jó ideig műsorvezetőként is dolgozott. A most 47 éves médiaszemélyiség az utóbbi időben kicsit eltűnt, de tavaly benne volt a TV2 ősmagyar realityjében, a Totemben. Itt Szőke Zoltánnal lefolytatott vitája volt az egyik legemlékezetesebb jelenete, kattintson ide az összefoglalóért!

Nagy Zsolt Leo tévés karrierjének a kezdeteire emlékszik vissza a beszélgetésben, és elmesél egy olyan sztorit, amit korábban még soha sehol. A dolog azzal kezdődött, hogy akkor a Cool TV egyik arca volt, és egyik nap egy élő adás előtt hazaküldte a főszerkesztő, mert a műsorvezető szeme fehérje besárgult. Így meséli el Nagy Zsolt Leo, hogy igazából mi történt:

„én az a típus vagyok, aki soha nem tud hízni. Akármit csinálok, elkezdtem edzeni, gyúrtam, 85 kiló volt a cél, egyszerűen soha az életben [nem tudtam elérni a] 85 kilót. És ahova edzőterembe jártam, folyamatosan mondták, hogy ilyen szteroid, olyan szteroid, nagyon nagy lesz, jó lesz. Nem, nem, nem, nem, nem. És úgy már elpattant az agyam egy-két év után, hogy basszus, jó, próbáljunk ki egyet. [...]
Nekem a májam egyébként is gyenge, mert van egy Gilbert-kórom, ami azt jelenti, hogy gyengébben emészt, katona sem lehetsz, ha éhes vagy, akkor agresszív leszel. [...]
Amikor elkezdtem szedni ezeket a szteroidokat, akkor a Hajdúnak volt egy műsora Ausztriában. A májam nem tudta feldolgozni ezt a löketet, jöttem visszafelé, már viszkettem mindenütt. [...] Elmentem a kórházba, ott mondták, hogy valami nagy baj van a májjal, nem is mehetek haza. És onnantól kezdve elkezdtem úgy leépülni, hogy 67-68 kilóig. A májam konkrétan leállt. Anyuék kint sírtak, hogy az orvosok mondták nekik, hogy nem tudtak mit csinálni várni kell, vagy meghal, vagy nem hal meg. Azért maradtam életben, így utólag nekem ezt mondták, hogy annyira egészségesen élek, hogy maradt egy vagy két egészséges sejt, ami vissza tudott épülni.”

Nagy Zsolt Leo azt meséli, hogy a máj hiánya miatt a mérgek a bőrén keresztül csapódtak ki, véresre vakarta magát, alig tudott aludni. A bilirubinszintje 986-on volt, ami 1000-nél már halálos tud lenni. Négy-öt hónap után kezdett csak ez az érték csökkenni, végül körülbelül fél évig volt kórházban a szteroidhasználat miatt.

„Belementem egy hülyeségbe, amibe nem szabadott volna”

– így összegzi ezt a történetet Nagy Zsolt Leo. Íme a teljes interjú.

A szteroidokról sokat hallottunk az utóbbi hetekben

Berki Krisztiánnál súlyos következményei lettek annak, hogy szteroidokat használt

Zacher Gábor elmondta, az egyes szerek hogyan vezethettek Berki Krisztián halálához

Videó: Berki Krisztián előre megérezte, hogy tragédia történhet?

(Kiemelt kép: TV2 Totem Instagram)