Videó: Berki Krisztián előre megérezte, hogy tragédia történhet?

Életmódváltásba kezdett a halála előtt. 

2022. május 26., 08:23

Szerző:

Ma délután helyezik végső nyugalomra Berki Krisztiánt. Az elhunyt sztár három héttel ezelőtti hirtelen halála az egész országot sokkolta. Habár a boncolási eredmény még mindig nem került napvilágra, így pontosan nem tudhatjuk, hogy mi okozta a 41 évesen elhunyt médiaszemélyiég halálát, de az biztos, hogy a tragédia előtt komoly életmódváltásba kezdett Berki.

„A menedzserek körében nagyon népszerű betegség, a magas vérnyomás engem is elért. Olyannyira, hogy a múlt héten voltam terheléses vizsgálaton kardiológusnál, egy éven belül immár másodszor, és vérvételen. Ezeket az eredményeket az endokrinológusommal kielemezzük közösen. Hat-nyolc hete teljesen más útra léptem, szeretnék a természetesség útján maradni, és ami gyógyszer nélkül kezelhető, azt kezelni”

- mondta a halála előtt néhány héttel a közösségi oldalán Berki Krisztián.

Korábban az elhunyt sztár arról is beszélt a LifeTV Összezárva Hajdú Péterrel című műsorában, hogy előfordult, a szexet sem kívánta a szteroidok miatt, amiket akkor szedett, amikor testépítőversenyeken indult. Ezeket injekcióban adta be magának. A Blikk által megkérdezett szakember is megszólalt ezeknek a szereknek a káros hatásairól. 

„A köznyelvben csak szteroidoknak nevezett hormonok súlyos károkat okoznak a szervezetben. Hogy kinél mikor és milyen mérté­kűek ezek a mellékhatások, az egyénenként változó. Van, hogy az illető jó ideig észre sem veszi, a szervezete milyen károkat szenvedett el. A mellékvesehormon, a kortizol túlzott bevitele tönkreteszi a mellékvesét, de a szívre és a keringésre is hatással van. Magas vérnyomást, cukorbetegséget, impotenciát, sőt, szellemi leépülést okozhat”

- mondta dr. Kóczán István belgyógyász-kardiológus a lapnak.

Az orvos arról is beszélt, hogy bizony sokan nem fogadják meg a szakemberek tanácsait és inkább nem szedik be a magas vérnyomásra felírt gyógyszereket: 

„Furcsa, de a szteroidfogyasztás is inkább a férfiakra jellemző, és az is, hogy nem fogadják meg az orvos tanácsát a gyógyszerszedést illetően. Pedig tudni kell, hogy egyáltalán nem normális, ha valakinek negyvenévesen 180-200 körüli a vérnyomása, ezt mindenképp kezelni kell, mert bármikor kialakulhat egy aneurizma, vagy felmondhatja egy ér a szolgálatot. Sajnos, ez akkor sem kerülhető el százszázalékosan, ha az illető jó ideje leállt a szteroidokkal. A kábítószer-fogyasztás pedig minden kockázatot a többszörösére emel”

- nyilatkozta a lapnak a belgyógyász-kardiológus. 

Berki Krisztián szintén azoknak a táborát erősítette, akik gyógyszer nélkül próbálták leküzdeni a magasvérnyomásukat, ugyanis nem akarta, hogy élete végéig tablettákat kelljen szednie. A sztár prevencióval és kardióedzéssel akarta megakadályozni, hogy szüksége legyen a gyógyszerekre. 

„Rengeteg ismerősömnek segített az, hogy mielőtt gyógyszeres kezelést kaptak volna, naponta 20-30-40-50 percet kardióztak. Volt, akinek szívritmuszavara volt, vagy magas vérnyomása, és ezt beállította, úgyhogy közösen a gurummal, az endokrinológusommal és a kardio­lógusommal mindent megteszünk, hogy megússzam a gyógyszeres kezelést”

- mondta korábban Berki. 

Még több hír a tragédiáról

Berki Krisztián édesanyja kimondta, hogy Mazsival, vagy Pamelával volt boldogabb a fia

Berki Mazsi nagyot tévedett az ügyvéd szerint

Megdöbbentő, Berki Krisztiánról mit jósolt meg Frabato 2017-ben – videó

(Kiemelt kép: Berki Krisztián Instagramja)