Magyar sztárok, akik 2022- ben hunytak el

2022-ben is számos tragédiával kellett szembenézzen a magyar művész- és celebvilág. Már rögtön az év eleje borzalmasan indult, hiszen január 1-jén érkezett Babicsek Bernát halálhíre. Itt vannak azok a magyar sztárok, akiktől idén kellett fájó szívvel búcsút vennünk. 

2022. december 30., 11:00

Szerző:

Babicsek Bernát 

Már rögtön az év első napján egy borzamas tragédia híre járta be a magyar sajtót. Kiderült ugyanis, hogy holtan találták solymári otthonában Babicsek Bernátot. A 41 éves színész-zenész számos hazai sorozatban tűnt fel az évek során, legutóbb a Jóban rosszban című szériában láthatta a közönség, de a zene rajongók számára sem volt ismeretlen a neve. A művész füstmérgezés áldozata lett, pályatársai és kollégái máig értetlenül állnak a halála előtt. 

Csollány Szilveszter 

Csollány Szilveszter idén januárban hunyt el, 51 éves korában. Az olimpiai bajnok tornász a koronavírus áldozata lett, halála az egész országot megrázta. A sportoló 53 műtüdőn töltött nap után hunyt el. 

Lippai László  

Lippai László hosszan tartó, súlyos betegség után hunyt el, 2022- február 23-án. 62 éves volt. Pályája során rengeteg tévésorozatban láthatták a nézők, közöttük az Angyalbőrben, a Kisváros, legutóbb pedig a Drága örökösök és a Jóban rosszban című sorozatokban. Az egyik legfoglalkoztatottabb szinkronszínészként számos világsztárnak kölcsönözte hangját, köztük Matthew Brodericknek, vagy Semir Gerkhan figurájának a Cobra 11 sorozatból, valamint a Dragon Ballból Son Goku karakterének. Lippai Lászlót a Madách Színház saját halottjának tekinti, írja  a Madách színház.
 

Berki Krisztián 

Berki Krisztiánt 2022. május 6-án találták holtan 9. kerületi otthonában. A focikapusból lett médiasztár mindössze 41 éves volt. A celeb halála elképesztő médiaérdeklődést váltott ki, mindenki azt akarta tudni, pontosan mi okozta a halálát. A hazai sajtó heteken át foglalkozott Berki Krisztián halálával, az érdeklődés pedig azóta sem hagyott alább. Bár felesége, Mazsi többször is nyilatkozott férje halála kapcsán, pontosan azóta sem lehet tudni, mi okozta a celeb halálát. 
 

Haumann Péter 

Huamann Péter 2022. május 28-án, 81 éves korában hunyt el. A Kossuth-és Jászai Mari-díjas művész hosszan tartó, súlyos betegség után távozott az élők sorából. Haumann Péter nevéhez megszámlálhatatlan mennyiségű legendás szerep köthető, ráadásul szinkronszínészként is egy ország számára volt ismert. Különleges orgánumát például a Hupikék törpikék Hókuszpókjának kölcsönözte, de ezen túlmenően számos filmben és sorozatban csendül fel a hangja. 

Moldova György 

A Kossuth-és kétszeres József Attila díjas író, Moldova György 2022. június 4-én távozott az élők sorából. A riport és szatíra műfajában jeleskedő szerző kritikus személete miatt az állambiztonság 1969 és 1981 között folyamatos megfigyelés alatt tartotta, ennek ellenére pályája során számos szépirodalmi műve jelent meg, de riportkönyveket, színműveket és önéletrajzi köteteket is publikált.

Szakcsi Lakatos Béla 

Szakcsi Lakatos Béla, a Nemzet Művésze, Kossuth-díjas zongoraművész, zeneszerző életének 80. évében hunyt el, 2022- október 2-án. Ő volt a magyar dzsessz ikonikus alakja, akinek a neve végérvényesen összefonódott a hazai dzsessz fejlődésével és annak kiteljesedésével.

Maros Gábor

2022. október 25-én halt meg a magyar musicalek és operettek ünnepelt sztárja Maros Gábor, aki 75 éves volt. Maros a zenés darabokon túl rengeteget szinkronizált is, egyebek között ő szólaltatta meg a Star Wars-filmek C-3PO-t, de többször kölcsönözte a hangját Robin Williamsnek is. 

 
 
(Kiemelt kép: Berki Krisztián, TV2)