Az L.L. Junior kisfiának halála miatt indult büntetőeljárásról fontos hír érkezett

L.L. Junior kisfia 2019-ben hunyt el: elütötte egy autó, miközben édesanyja és édesanyjának egy barátnője felügyelete alatt állt.

2023. december 15., 09:12

Szerző:

L.L. Junior és akkori felesége, Hopp Csilla borzalmas tragédiát éltek át 2019-ben, amikor közös kisfiuk, Dávid egy útkereszteződésben kirántotta a kezét az őt kísérő felnőtt szorításából és az úttestre szaladt, ahol elgázolta egy arra haladó autó. Mint utóbb kiderült, az illető felnőtt nem az édesanya, Hopp Csilla volt, hanem neki egy barátnője, így a baleset nyomán indult büntetőügyben őt vádolta az ügyészség.

Az első fokú bíróság azonban tavaly felmentő ítéletet hozott. A testület álláspontja szerint nem történt bűncselekmény, hiszen előfordul, hogy a kellő körültekintés mellett is megtörténik egy ilyen súlyos tragédia. Hopp Csilla barátnője a tőle elvárható gondossággal óvta a gyermeket, sajnos a baleset ennek ellenére történt meg. Ezt az érvelést azonban az ügyészség nem fogadta el, fellebbeztek, így másodfokú eljárásra került sor. Márciusban ez az elsőfokú bíróság ítéletének helyben hagyásával, azaz szintén felmentéssel zárult.

Ez azonban még nem zárta ki, hogy az ügyészség továbbvigye az ügyet, de a 24.hu most megtudta, a hatóságok végképp letettek felülvizsgálati indítvány benyújtásáról, így most zárult le véglegesen az ügy, ami csak jelentős új bizonyíték előkerülése esetén kezdhető újra.

„Azért nem éltem panasszal az édesanyával szembeni büntetőeljárás megszüntetése ellen, mert a kisgyermek ezt biztosan nem akarta volna”

– többek között ezt nyilatkozta a lapnak Borbély Zoltán, a sértett jogi képviselője.

(Kiemelt kép: L.L. Junior Instagramja)