Az abortuszdöntés miatt lemondott állampolgárságáról egy népszerű amerikai zenész

Az USA-ban nem alkotmányos jog már az abortuszhoz való jog, ezért a rockzenész egy trágár kirohanásban lemondott az állampolgárságáról.

2022. június 27., 11:00

Szerző:

Éppen Londonban tart közös turnéjával három amerikai együttes, a Fall Out Boy, a Weezer és a Green Day, és az utóbbi frontembere bejelentette, hogy lemond az állampolgárságáról az abortuszt érintő friss döntés miatt. A Green Day és Billie Joe Armstrong mindig is erősen kritikus volt a jobboldali politikusokkal-politikával szemben, de most, hogy a Legfelsőbb Bíróság eltörölte az USA-ban a nők abortuszhoz való jogát, betelt számára a pohár.

A Huffington Post híradása szerint Armstrong a következőket jelentette be pénteki koncertjükön brit rajongóinak egy (VIGYÁZAT!) trágár kironhanásban:

„kurva anyját Amerikának, lemondok az állampolgárságomról a picsába. Kurvára ide fogok költözni. Túl sok kibaszott ostobaság van a világban ahhoz, hogy visszamenjek abba a nyomorultul elbaszott, országnak látszó tárgyba. Nem viccből mondom. Sokkal többet fogtok látni a következő napokban.”

Az USA-ban 50 év után törölték el pénteken a nők abortuszhoz való alanyi jogát a Legfelsőbb Bíróság döntésével. A döntés ellen a sztárok és hírességek egymás után szólaltak fel, alább Cher Tweetjét mutatjuk, de a Green Day frontemberének reakciója a legextrémebbek közé tartozik.

„Ha minden egyes szexnél a férfiak is a halált, a rokkantságot, a tanulmányaiknak vagy karrierjüknek az egész életüket felborító félbeszakadását és egy másik ember iránti élethosszig tartó felelősséget kockáztatnák, szerintem ők is elvárnák, hogy az ügyben maguk dönthessenek”

– jegyzi meg Cher.

Trágár kirohanások

Johnny Depp a bíróságon olvasta fel a legdurvább SMS-eket az exéről: íme trágár kirohanásai

G.w.M trágár kirohanást posztolt az exe ellen: Gonosz, rohadt nő vagy

Videó - Tóth Andi trágár kirohanása románul: Kapd be a faszomat!

(Kiemelt kép: a Green Day Instagramja)