Minden idők legjobb karácsonyi zenéi

Ezektől a megunhatatlan karácsonyi zenéktől garantáltan egyből ünnepi hangulatba kerül!

2021. december 26., 09:11

Szerző:

Beköszöntött az év legszebb és legmeghittebb időszaka, amihez elengedhetetlen a kellemes zeneszó. Vannak karácsonyi dalok, amelyek egész egyszerűen megunhatatlanok. Hosszú évek óta ott vannak az ünnepi slágerlisták élén, milliók rajonganak értük. Most a legjobbakból válogattunk, hogy még vidámabb hangulatban teljen az idő, amikor a fát díszíti, az ajándékokat csomagolja, vagy esetleg az ünnepi menüt készíti.

Mariah Carey – All I Want For Christmas Is You

A listáról egyszerűen kihagyhatatlan Mariah dala, amit bár számtalanszor hallottuk már, de minden egyes alkalommal azonnal karácsonyi hangulatba hoz minket. Az 1994-es All I Want For Christmas Is You című kislemezből a becslések szerint világszerte több mint 17 millió példányt adtak el, ezzel a valaha volt legtöbb eladást produkáló karácsonyi dal lett női előadótól, és minden idők egyik legjobban fogyó kislemeze. 

 

Wham! – Last Christmas

Nincs karácsonyfadíszítés a Wham! Last Christmas című száma nélkül! Az 1984 decemberében megjelent romantikus popdal egy csapásra az együttes egyik leghíresebb slágerévé, és az egyik legnépszerűbb karácsonyi dallá vált. Írója és producere az együttes énekese, George Michael volt. Ebben az időszakban nem lehet úgy bevásárlóközpontba menni, hogy fel ne csendülne ez a szám, bármilyen rövid ideig is tartózkodunk ott. 

-

Frank Sinatra – Let It Snow

A klasszikusok szerelmesei is találnak kedvükre valót a listán, mégpedig Frank Sinatra előadásában. Az 1945-ben készült dalt Sammy Cahn írta, mégpedig a rekordot döntögető, legnagyobb hollywoodi júniusi hőségben. Először Vaughn Monroe énekelte fel, és a következő évben már el is érte a Billboard listáján az első helyet.

 

Michael Bublé – It's Beginning To Look A Lot Like Christmas

1951-ben Meredith Willson írta ezt az egyik legnépszerűbb karácsonyi dalt, aminek az eredeti címe It's Beginning to Look Like Christmas volt. Bing Crosby még ebben az évben felénekelte a számot, amivel nagy sikert ért el, de manapság a Michael Bublé féle verziója a legelterjedtebb, ezt játszák a rádiók is. 

 

Chris Rea – Driving Home For Christmas

Chris Rea 1978-ban, 10 évvel a kiadása előtt írta az ikonikus dalt, amit az ihletett, hogy haza kellett jutnia Middlesbrough-ba a londoni Abbey Road stúdióból. A felesége azért jött le érte egy apró Austin Mini típusú autóval, hogy hazavigye, hogy így pénzt spóroljanak, mert olcsóbb volt vezetni, mint amennyibe a vonatjegy került, amit a lemezcég nem volt hajlandó fizetni.

(Kiemelt kép: Shutterstock)