Kiderült: ennyibe került Damu Roland temetése

Újabb részletek derültek ki a 47 éves korában elhunyt Damu Roland temetéséről. 

2022. március 19., 07:25

Szerző:

Damu Roland temetését a néhai színész jóbarátja, Szilágyi Zsolt szervezte és finanszírozta. A tavaly decemberben elhunyt színészt végül idén február 22-én helyezték végső nyugalomra. A családok és a barátok között viszály alakult ki azzal kapcsolatban, hogy kinek is kellene intéznie Damu temetését. A színész nagynénje, Éva állította, hogy Damu Roland kérése az volt, hogy ő intézze a temetését és ne engedje, hogy más családtagok is jelen legyenek. Végül mégis Damu Roland édesapja és Szilágyi Zsolt kezébe került a búcsúztató megszervezése. 

Szilágyi Zsolt a Blikknek elmondta, hogy végül anyagi támogatást nem kapott senkitől, egyedül ő állta barátja temetésének a költségeit, azonban nyugtatja a tudat, hogy méltó módon búcsúztak el a színésztől. 

„Bolla Róbert színész mondta fel a temetésen elhangzott hanganyagot Roland életéről és munkásságáról, amit egy profi stúdióban vettünk fel. A síremlék olasz impala gránitból készült, amelybe Roland aláírását is bevésettük egy idézet mellett: »Amikor a lelkem roskadozva vittem, csöndesen és váratlanul átölelt az Isten«”

– nyilatkozta a lapnak Szilágyi Zsolt. 

Csupán maga a síremlék is másfél millió forintba került, valamint a barát még egy tort is szervezett a szertartás után, így több mint hárommillió forintba került Damu Roland temetése. A férfi hozzátette, hogy ahhoz képest, hogy mennyi harc volt a hozzátartozók között a temetéssel kapcsolatban, a nagynéniék oldaláról senki sem szólt, hogy beszállna a költségekbe. 

„Erre azonban már Roland halála után nem sokkal is számítottam, és úgy is készültem, hogy én finanszírozom és szervezem a temetést. Így is lett”

– mondta Szilágyi.

A Blikk megkereste Damu Roland édesapját is, Damu Rudolfot, aki elárulta, hogy örül annak, hogy a fia méltó helyen nyugszik a Farkasréti temető művészparcellájában.

Még több korábbi hír Damu Roland tragédiájáról 

Meghalt Damu Roland édesanyja

Damu Roland családja csalódott: ezért nem temethetik a színészt a művészparcellába

Damu Roland titkolta, de élete utolsó hónapjaiban kapcsolatban volt

(Kiemelt kép: dfp.hu)