Kiderült, Csollány Szilveszter hány milliós adósságot hagyott a családjára

És az is kiderült, mennyi járadékot kap havonta Csollány Szilveszter özvegye.

2023. január 10., 08:31

Szerző:

Tegnap érkezett a hír, hogy Csollány Szilveszter özvegye levélben kért segítséget a Magyar Tornaszövetségtől, sőt, Orbán Viktortól is. Csollány Judit azt mondja, hogy férje elhunytával attól kell most tartania, hogy az utcára kerül két tizenéves lányukkal együtt. Mint kiderült, az egy évvel ezelőtt elhunyt tornász kölcsönt vett fel soproni házukra, és a gyermekeit most már egyedül nevelő özvegy nem tudja fizetni a részleteket.

A Blikk azóta az ingatlan tulajdoni lapjáról kiderítette, mekkora összegről van szó:

„189 394 svájci frankos banki hitelt vettek fel a házra, ami mai árfolyamon mintegy 76 millió forint (plusz járulékai) tartozást jelent.”

A lap ezen kívül megkereste a Honvédelmi Minisztérium Sajtóosztályát is, ahol azt a tájékoztatást kapták, hogy Csollány Judit özvegyi járadékot kap olimpiai bajnok férje elhunyta óta. A járadékot addig kapják majd, amíg a fiatalabb gyermek a 18. életévét be nem tölti, a járadék összege pedig:

„havonta 745 960 Ft.”

Csollány Judit emellé az összeg mellé kér még további segítséget a ház fenntartásához.

Az ügyben a Magyar Olimpiai Bizottság is kiadott egy közleményt, ez a következőképpen szól:

„a MOB mindig is gondoskodott a bajnokairól és érmeseiről, így természetesen nem feledkezik meg a tragikusan fiatalon elhunyt Csollány Szilveszterről sem. A MOB minden tőle telhető jogi és egyéb segítséget megad tornász olimpiai bajnokunk családjának is. A jogászokkal és a családdal történt egyeztetést követően ugyanakkor azt az információt kaptuk, hogy nincs folyamatban végrehajtás, a követelés rendezésére minden lehetőség adott.”

(Kiemelt kép: Csollány Szilveszter Instagramja)